Popiežius nepriėmė lytinių nusikaltimų dangstymu kaltinamo kardinolo atsistatydinimo | Diena.lt

POPIEŽIUS NEPRIĖMĖ LYTINIŲ NUSIKALTIMŲ DANGSTYMU KALTINAMO KARDINOLO ATSISTATYDINIMO

  • 2

Popiežius Pranciškus nepriėmė prancūzų kardinolo Philippe'o Barbarino (Filipo Barbareno), nuteisto už pagalbą nuslepiant lytinę prievartą, atsistatydinimo, antradienį pranešė pats kardinolas.

„Pirmadienį ryte perdaviau savo misiją Šventajam Tėvui. Jis kalbėjo apie nekaltumo prezumpciją ir nepriėmė atsistatydinimo“, – Lione paskelbtame pareiškime nurodė Ph. Barbarinas, kurį šio miesto teismas kovo 7 dieną pripažino kaltu nepranešus apie įtariamą vieno kunigo vykdytą nepilnamečių išnaudojimą 9-ajame ir 10-ajame dešimtmečiuose.

Kardinolui paskirta lygtinė šešių mėnesių įkalinimo bausmė, jis yra pateikęs apeliaciją dėl nuosprendžio.

68 metų kardinolas, Liono arkivyskupas, yra aukščiausio rango prancūzų katalikų dvasininkas, įtrauktas į Katalikų Bažnyčią sukrėtusius pedofilijos skandalus.

Kaltinimai Ph. Barbarinui, kuris kardinolu tapo 2003-iaisiais, yra susiję su prancūzų kunigu Bernard'u Preynat (Bernaru Prena), kaltinamu kelių dešimčių berniukų tvirkinimu.

Po teismo sprendimo Ph. Barbarinas sakė, kad nuvyks į Romą įteikti atsistatydinimo rašto.

Anksčiau popiežius gynė šį kardinolą ir 2016 metais sakė, kad jo atsistatydinimas prieš teismą būtų „klaida ir neprotingas“ dalykas.

Ph. Barbarin'o advokatas paskelbė planus apskųsti verdiktą, kurį nukentėjusieji sveikino kaip naujo atskaitomybės Prancūzijos Bažnyčioje periodo pradžią.

Kardinolas buvo teisiamas tokiu metu, kai popiežius siekia atkurti pasitikėjimą Bažnyčia po virtinės lytinio išnaudojimo skandalų visame pasaulyje, nuo Australijos iki Čilės ir Jungtinių Valstijų.

Praėjus mažiau nei savaitei po nuosprendžio Ph. Barbarinui, buvęs trečias pagal rangą Vatikano pareigūnas, australų kardinolas George'as Pellas (Džordžas Pelas) Melburno teismo buvo nuteistas šešerius metus kalėti už lytinius nusikaltimus prieš du vaikus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nezurnalistas

Visi viska zinojo. Todel visu neiseina atleist

juk

jie visi is to pacio valizdo akivaizdi vedmainyste.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS