Popiežius pareiškė: abortai nėra „žmogaus teisė“ | Diena.lt

POPIEŽIUS PAREIŠKĖ: ABORTAI NĖRA „ŽMOGAUS TEISĖ“

Popiežius Pranciškus šeštadienį Vatikane pareiškė, kad abortai nėra „žmogaus teisė“.

Gyvybė nėra „vartojimo prekė“, kurią galima „panaudoti ir išmesti“, sakė pontifikas audiencijoje Italijos gyvybės išsaugojimo judėjimo „Movimento per la vita“ nariams.

Pasak popiežiaus, dar negimusieji jau yra visos visuomenės vaikai. Katalikų bažnyčios vadovas pasmerkė jų „žudymą su valstybių parama“. Judėjimas „Movimento per la vita“ nuo savo susikūrimo 1975 metais daugybei moterų suteikė konsultacijas gyvybės išsaugojimo klausimu.

Popiežius pabrėžė, kad kiekvienas vaikas dar prieš gimdamas turi neliečiamą orumą, kuris nėra žmogaus dispozicijoje. Todėl Pranciškus abortą traktuoja kaip nusikaltimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

>to Dalia

Iš medžio iškritote? Galvą susitrenkėte? NĖRA 100 proc. apsaugos nuo nėštumo. O pačių kokybiškiausių priemonių kainos NE VISIEMS PRIEINAMOS. O kartais dėl tam tikrų sveikatos sutrikimų HORMONINĮS KONTRACEPCIJOS MOTERYS VARTOTI NEGALI. Taigi, nežinau, iš kokio tamsaus miško išlindote, bet jūs arba dar vienas šovinistinis iškrypelis prisidengęs moters vardu arba visai nukvakus davatka ir iš neturėjimo, ką veikti, skleidžiate PROPAGANDĄ.

Anonimas

O moteris ne gimdymo inkubatorius, ne gimdos donoras vaisiui, niekas neturi teisės prievartos būdu naudotis mano kūnu. Prigimtinis orumas YRA MANO TEISĖ. Ir jau tikrai ne kažkokio pedofilo vado teisė, aiškinti apie mano teises.

Anonimas

..abortu klausimas turi buti sprendziamas TIK MOTERU ! medikiu specialisciu ,psichologiu,,,,jokiu budu NE vyru ITAKOJE!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS