Popiežius pasmerkė netinkamą elgesį su Alzheimeriu sergančiais pacientais | Diena.lt

POPIEŽIUS PASMERKĖ NETINKAMĄ ELGESĮ SU ALZHEIMERIU SERGANČIAIS PACIENTAIS

Popiežius Pranciškus trečiadienį paragino skirti daugiau paramos Alzheimerio (Alcheimerio) liga sergantiems ir juos slaugantiems žmonėms, sakydamas, kad šia liga sergantys pacientai dažnai susiduria su netinkamu elgesiu.

Tokie žmonės „dažnai tampa jų orumą gniuždančio smurto, netinkamo elgesio ir išnaudojimo aukomis“, sakė popiežius per savo visuotinę audienciją Vatikane, artėjant rugsėjo 21-ąją minimai Pasaulinei Alzheimerio dienai.

„Pasimelskime už širdžių atsivertimą ir tuos, kuriuos paveikė Alzheimerio liga, už jų šeimas ir už besirūpinančius jais su meile“, – kalbėjo pontifikas.

Pasaulyje kas trys sekundės demencija suserga vienas žmogus, rašoma 2018 metų ataskaitoje „World Alzheimer Report“.

2017 metais pasaulyje buvo 50 mln. demencija sergančių žmonių. Po dvidešimties metų šis skaičius turėtų išaugti dvigubai, o  2050 metais tokių pacientų gali būti 131,5 milijono, nurodoma dokumente.

Pasaulio sveikatos organizacijos prognozės dar niūresnės: iki 2050 metų Alzheimeriu sergančių pacientų skaičius gali siekti 152 milijonus.

Gegužės mėnesį ši organizacija išleido pirmąsias savo rekomendacijas, kaip sumažinti tikimybę susirgti šia liga. Tarp jų yra sveika mityba, reguliari mankšta ir nerūkymas.

Demenciją sukelia įvairios smegenų ligos, kurios paveikia paciento atmintį, elgesį, gebėjimą mastyti ir užsiimti kasdiene veikla.

Maždaug 5–8 proc. vyresnių nei 60 metų amžiaus žmonių kenčia nuo Alzheimerio ligos ar kitų demencijos formų.

Pranciškus meldėsi ir už vėžiu sergančius žmones, kad „jie taip pat sulauktų didesnės paramos užkertant kelią šiai ligai ir ją gydant“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

VYTAUTAS

ŠV.TĖVAS KALBA TEISINGAI.BET DĖJA VALDŽIAGYVIAMS AKIS UŽDENGIA PINIGAI,O AUSIS AUKSO TROŠKIMAS.JIE PATYS JAUČIASI PASAULIO DIEVAIS,TAD POPIEDŽIAUS ŽODŽIAI TIK RUNKELIAMS.

PASISKAITYKITE KA ISDARINEJA

"SVENTIEJI TARNAI" NUORODA>> Gėjų propaguotojas kardinolas tame pačiame būste gyveno su... [Ieškoti domeno gloria.tv/article/pirSn2DEBRjQ3DWE7ahbkcseF] www.gloriat.tv article/pirSn2DEBRjQ3DWE7ahbkcseF Gėjų propaguotojas kardinolas tame pačiame būste gyveno su kardinolu Makariku. Kardinolas Teodoras Makarikas (87-erių)...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS