Popiežius Pranciškus ir toliau neatmeta galimybės atsistatydinti | Diena.lt

POPIEŽIUS PRANCIŠKUS IR TOLIAU NEATMETA GALIMYBĖS ATSISTATYDINTI

Popiežius Pranciškus ir toliau neatmeta galimybės atsistatydinti iš Katalikų bažnyčios vadovo pareigų.

„Šios durys yra atviros. Tai – labai normalus pasirinkimas“, – žurnalistams pakeliui į Romą po apsilankymo Kanadoje teigė 85-erių pontifikas. Jis pridūrė, kad šią akimirką negalvoja apie atsistatydinimą, tačiau tai nereiškia, kad jis tokio sprendimo negali priimti rytoj.

Popiežius taip pat kalbėjo apie savo sveikatos būklę. Dėl jį kamuojančių kelio skausmų pastarąją savaitę jam buvo sunku vaikščioti ir jis didžiąją dalį laiko praleido neįgaliojo vežimėlyje. „Nemanau, kad ir toliau galiu keliauti tokiu pat ritmu, kaip anksčiau“, – apgailestavo popiežius. Nors jo skausmai gali būti išspręsti operacijos keliu, pontifikas teigė nenorįs vėl gulti ant operacinio stalo. „Visa problema yra anestezija“, – nurodė jis.

Šventasis Tėvas tikino, kad ir toliau nori keliauti, tačiau dabar vizitų planavimas gali nežymiai pasikeisti.

Popiežius pastarąją savaitę viešėjo Kanadoje, kur susitiko vietos čiabuviais ir paprašė jų atleidimo už jų patirtą smurtą katalikiškose internatinėse mokyklose.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Kuo greičiau,

tuo geriau.Nesuprantama tendencija rinkti į vienos iš svarbiausios pasaulio institucijos vadovais visiškus nukriošelius, naudingus Europos muslimizacijai ir putinizmui.

jooo

Toks reikšmingas gerulis, nupušo visai, reikia pensijos, kaip UK karalienė šika po stalu bet valdžioje...

ogi

PANAIKINK celibata perduok visus vaiku kankintojus PT ir atsistatyding pasiules i savo vieta Voitylos mastymo zmogu kuris apvalytu vatikana nuo viso to melo kuris liejasi per amzius .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS