Popiežius Pranciškus: Katalikų Bažnyčia galėtų palaiminti tos pačios lyties poras | Diena.lt

POPIEŽIUS PRANCIŠKUS: KATALIKŲ BAŽNYČIA GALĖTŲ PALAIMINTI TOS PAČIOS LYTIES PORAS

  • 93

Popiežiaus Pranciškaus teigimu, Katalikų Bažnyčia galėtų palaiminti tos pačios lyties poras, praneša „National Catholic Reporter“.

Popiežiaus žodžiai yra atsakas į pensiją išėjusiems konservatyviems kardinolams, rašiusiems pontifikui dėl daugelio aktualių klausimų, kurie, kaip tikimasi, bus aptarti šį mėnesį vyksiančiame Vyskupų sinode.

„Kai prašote palaiminimo, išreiškiate pagalbos prašymą Dievui, maldą, kad galėtume gyventi geriau, pasitikėjimą Tėvu, kuris gali padėti mums gyventi geriau“, – rašė Pranciškus laiške rugsėjo 25 dieną, kurį Vatikanas paskelbė spalio 2-ąją.

Nors popiežius tvirtai gynė seną bažnyčios mokymą, kad santuoka yra tarp vyro ir moters, jis taip pat sakė, kad svarbu, kad bažnyčia „neprarastų pastoracinės meilės, kuri turi būti visų mūsų sprendimų ir požiūrio dalis“.

Popiežius nurodė, kad įžvalgumas yra būtinas, kai palaiminimų prašo tos pačios lyties poros, ir sakė, kad bet kokie palaiminimai turi vengti nesusipratimo apie tai, ko bažnyčia moko apie santuokos prigimtį.

„Negalime būti teisėjais, kurie tik neigia, atmeta ir atstumia“, – teigė jis.

Popiežius taip pat užsiminė, kad moterų įšventinimas į kunigystę, kurią 1994 metais griežtai uždraudė popiežius Jonas Paulius II, galėtų būti diskutuojamas.

„Bus sunku susitaikyti su tuo, kad kunigystė yra skirta tik vyrams, ir mes negalėsime pripažinti moterų teisių ar jų dalyvavimo vadovaujant bažnyčiai“, – rašė popiežius.

Rašyti komentarą
Komentarai (93)

taigi

Š.Rašte yra žodžiai,,Dangus ir žemė praeis, o mano žodžiai nepraeis.'' Todėl ne Dievas turi taikytis prie žmonių norų, o žmonės turi laikytis Dievo žodžio. Nusižengiame dekalogui kiekvieną mielą dieną, akimirką, minutę, sekundę, prašome atleidimo ir artinamės prie Dievo - gyvybės šaltinio. Absoliutaus blogio tikslas - sunaikinti visa, ką sukūrė Dievas - grožį ir gėrį. Blogio formos yra labai rafinuotos ir kartais žmonės nesuvokia,kas po jomis slepiasi. Tik nuolatinis Dievo žodžio laikymąsis ir malda, kuklumas visame kame, pasninkas nuo mūsų gali atitolinti blogį. Blogis visuomet kursto neapykantą, karus, melą, sėja mirtį. Norinčius praktikuoti tai, kas prieštarauja Dievo žodžiui, mes galime už juos pasimelsti, nes jie ragaus galutinius blogio vaisius, kurie palengva nuodija žmogaus gyvenimą ir artina mirtį, jeigu laiku nesusigriebi ir nesustoji.

ALGIRDAS.

Jėzuitas apvers visą pasaulį aukštyn kojom , KIEK PASAULIS KENTĖJĘS NUO JĘZUITŲ , BAISU IR PAGALVOTI .

Tai kaip čia atrodys?...

Juk Dievas sukūrė Adomą ir Ievą. Vyrą ir žmoną, o dabar santuoką tvirtins vyrą ir vyrą arba moterį ir miterį?! Vatikanas nusivažiavo. Pateks į PRAGARĄ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS