Popiežius Pranciškus neigia kalbas apie galimus planus atsistatydinti | Diena.lt

POPIEŽIUS PRANCIŠKUS NEIGIA KALBAS APIE GALIMUS PLANUS ATSISTATYDINTI

Popiežius Pranciškus pirmadienį paskelbtame interviu atmetė kalbas, kad galbūt ruošiasi atsistatydinti, ir paneigė gandus, jog serga sunkia liga.

„Apie tai niekada negalvojau“, – sakė Pranciškus naujienų agentūrai „Reuters“ apie ištisas savaites sklandžiusias spėliones dėl planų trauktis iš pareigų.

Paklaustas, ar jis gali pasekti savo pirmtako Benedikto XVI pavyzdžiu, kuris buvo pirmasis atsistatydinęs popiežius nuo viduramžių laikų, argentinietis atsakė: „Kol kas ne. Tikrai!“

Tačiau šeštadienį Vatikane duotame interviu jis pakartojo savo dažnai išsakytą poziciją, kad kada nors gali atsistatydinti, jei pablogėjusi sveikata neleis jam vadovauti Bažnyčiai.

Paklaustas, kada tai galėtų įvykti, 85 metų pontifikas atsakė: „Nežinia. Dievas parodys.“

Pranciškus pakartojo, kad jam buvo labai skaudu dėl kelio skausmo atsisakyti kelionės į Kongo Demokratinę Respubliką ir Pietų Sudaną.

Jis pirmą kartą viešai papasakojo apie savo negalavimą ir teigė, kad patyrė „nedidelį kelio lūžį“.

„Man viskas gerai, pamažu sveikstu“, – sakė jis ir pridūrė, kad lūžis sugijo, padėjo lazerinė magnetinė terapija.

Jis paneigė kalbas, kad pernai liepą per storosios žarnos operaciją jam buvo diagnozuotas skrandžio vėžys, sakydamas, kad tai tik gandai.

Vėliau šį mėnesį Pranciškus vyks į Kanadą. Pontifikas sakė, kad po to, jei įmanoma, norėtų aplankyti Maskvą ir Kyjivą.

Pontifikas ne kartą siūlėsi padėti tarpininkauti deryboms karui užbaigti ir sakė, kad tikisi sulaukti kvietimo apsilankyti pas Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną po to, kai Maskva vasarį įsiveržė į Ukrainą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Ar tokie gali vadovauti ,jam seniai laikas ilsetis,jis net nesupranta ka sneka,ka daro,jo vietoj turi buti samoningas zmogus, nieko dievas viska mato,jis jau pavargo nuo tokiu tarnu,,,,,,,,,argi toks gali atstovauti ,geda ,geda,geda,o jau ka bekalbeti apie baznycias as jau tyliu,,,,,,

Petrė

Šitas popiežius ne mūsų.....Jo gimtinė žudikų draugai ,tegul yen ir važiuoja

pe de ra stu

gerbejas neturetu atstovauti Krikscionius!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS