Popiežius Pranciškus priėmė Gazos Ruože laikomų Izraelio įkaitų artimuosius | Diena.lt

POPIEŽIUS PRANCIŠKUS PRIĖMĖ GAZOS RUOŽE LAIKOMŲ IZRAELIO ĮKAITŲ ARTIMUOSIUS

Popiežius Pranciškus priėmė įkaitų, kuriuos prieš šešis mėnesius pagrobė ir į Gazos Ruožą išvežė islamistinės palestiniečių organizacijos „Hamas“ smogikai ir kiti ekstremistai, artimuosius.

Prieš pusę metų, spalio 7 d., „Hamas“ surengė išpuolį prieš Izraelį, kuris sukėlė Gazos Ruože iki šiol vykstantį karą.

Pirmadienį Vatikanas pasidalino nuotraukomis, kuriose užfiksuota, kaip penkių šeimų nariai privačios audiencijos Apaštalų rūmuose metu laiko nuotraukas ir plakatus, kuriuose matyti jų pagrobti artimieji. „The Times of Israel“ citavo vieną susitikime dalyvavusią moterį, kuri nurodė, kad popiežius apibūdino „Hamas“ kaip „blogį“ ir „labai aiškiai pasakė, jog įkaitai turi grįžti namo“.

Velykų sekmadienį kovo pabaigoje pontifikas paragino nedelsiant paskelbti paliaubas Gazos Ruože ir suformuoti garantuotą humanitarinės pagalbos pristatymo maršrutą į šią palestiniečių teritoriją. Taip pat turi būti paleisti spalio 7 d. Izraelyje pagrobti įkaitai, sakė Katalikų bažnyčios vadovas.

Spalio 7-ąją užpuolikai pražudė apie 1,2 tūkst. žmonių ir dar daugiau kaip 200 paėmė įkaitais. Po beveik dviejų mėnesių pagal susitarimą tarp Izraelio ir „Hamas“ 105 pagrobti asmenys buvo paleisti, tačiau likusių įkaitų likimas viešai nežinomas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

dušanski pasekėjai

O jis ką, tikėjimą pakeitė? Kada priims išžudytų dešimčių tūkstančių palestiniečių artimuosius?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS