Popiežius Pranciškus: šiandienos ksenofobija kartais primena Hitlerį | Diena.lt

POPIEŽIUS PRANCIŠKUS: ŠIANDIENOS KSENOFOBIJA KARTAIS PRIMENA HITLERĮ

Populizmo bangos varoma ksenofobija Europoje popiežiui Pranciškui primena Adolfo Hitlerio kalbas XX a. 4-ajame deš.

„Ksenofobija yra liga, kaip tymai. Liga, kuri kartais „pateisinama“, pavyzdžiui, poreikiu išlaikyti rasės grynumą“, – pareiškė pontifikas.

„Kartais kai kur girdžiu kalbas, primenančias Hitlerį 1934 m. Atrodo, kad tai kartojasi ne tik Europoje, bet ir Afrikoje“, – grįždamas iš vizito į Afriką žurnalistams lėktuve sakė Pranciškus.

Popiežius taip pat pakartojo esą prieš siena, kurios, pasak jo, „izoliuoja tuos, kurie jas stato“.

„Taip, tai atstumia daugybę žmonių, bet tie viduje lieka vieniši, galiausiai jie būna nugalėti didžiulių invazijų“, – kalbėjo popiežius.

Senajam žemynui nesusitvarkant su migracija, Šventasis Tėvas ne kartą ragino europiečius išmokti XX a. pamokas – masinę europiečių emigraciją į Šiaurės ir Pietų Amerikas bei nacizmo siaubus.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

lkauniete

Taip ,tikrai europieciai nuo fasizmo-maro vyko I Amerikos kontinenta. Taciau,,---ne I Afrika.,nes rasiu "kergimas" yra tolygus fasizui. Net negrai zino ,kad ju rases "maisymasis" su baltaodziu ===duoda nenusakomos rases [margaodi!] padara .

.

Pasakė atstovas religijos kuri 2000 metų žudė ir naikino visus kurie ne krikščionys....

Algys

Popieziuk,paziuresim ka snekesi kada afrikietis islamistas su peiliu per sonkaulius braukys,nereksi,kad kutena,pakartok!?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS