Popiežius pripažino, kad kunigai seksualiai išnaudojo vienuoles | Diena.lt

POPIEŽIUS PRIPAŽINO, KAD KUNIGAI SEKSUALIAI IŠNAUDOJO VIENUOLES

  • 3

Popiežius Pranciškus pripažino, kad Katalikų bažnyčioje vienuolės buvo seksualiai išnaudojamos. „Tai tiesa, tai yra problema“, - pareiškė jis grįždamas iš Abu Dabio į Romą.

„Aš žinau, kad kunigai tai darė, ir taip pat vyskupai. Ir aš manau, kad tai vis dar vyksta“, - teigė pontifikas, atsakydamas į klausimą, ką Vatikanas ketina daryti prieš ordino seserų seksualinį išnaudojimą.

Iki šiol Pranciškus šia tema nebuvo kalbėjęs. Tai kai kurias kultūras ir religines bendruomenes liečia daugiau nei kitas, teigė jis, pridurdamas, kad „tai nėra tai, ką daro visi“.

Vatikanas seniai sprendžia šią problemą, sakė popiežius. Kai kurios moterų tikėjimo bendruomenės buvo uždarytos, kai kurie klierikai „suspenduoti“ ir „išsiųsti“. „Reikia daryti daugiau? Taip. Ar norime daryti daugiau? Taip“, - kalbėjo Pranciškus.

Popiežius paminėjo vienos bendruomenės atvejį, kai su moterimis buvo elgiamasi „kaip su vergėmis“. Buvo prieita iki klierikų ir bendruomenės įkūrėjo vykdomos „seksualinė vergovės“. Tuometis popiežius Benediktas XVI esą buvo „labai drąsus“ ir šią bendruomenę iš karto po savo pontifikato pradžios uždarė. Kokią bendruomenę turėjo omenyje, popiežius neatskleidė.

Moterų išnaudojimas yra bendra problema, dėstė Pranciškus. „Moteris yra antra klasė. Tai kultūrinė problema. (...) Yra šalių, kur moterų išnaudojimas baigiasi moterų mirtimi“, - teigė Katalikų bažnyčios vadovas.

Katalikų bažnyčią daug metų drebina seksualiniai skandalai. Iki šiol pirmiausiai buvo kalbama apie vaikų ir jaunuolių seksualinį išnaudojimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Babunė

Vykdė Dievo išsakytą valią, gyvenkit ir dauginkitės. Net gėjai tai supranta, o štai kunigams tai nedaeina. Stebiuosi.

ALGIS

DIEVIŠKĄJĄ PALAIMĄ KIŠO PER KITĄ GALĄ .

...

Che: "Popiežius Pranciškus pripažino, kad Katalikų bažnyčioje vienuolės buvo seksualiai išnaudojamos" - tai juk taip joms kunigai dieviškąją palaimą teikė! :|

SUSIJUSIOS NAUJIENOS