Popiežius ragina plėtoti dialogą, per pandemiją išryškėjus „tendencijai užsisklęsti“ | Diena.lt

POPIEŽIUS RAGINA PLĖTOTI DIALOGĄ, PER PANDEMIJĄ IŠRYŠKĖJUS „TENDENCIJAI UŽSISKLĘSTI“

Popiežius Pranciškus šeštadienį paragino plėtoti dialogą, koronaviruso pandemijai išryškinus „tendenciją užsisklęsti“.

„Šiuo pandemijos metu... mūsų socialinių ryšių gebėjimai patiria skaudų išbandymą; yra didėjanti tendencija užsisklęsti“, – jis sakė skelbdamas Kalėdų pasveikinimą Vatikano Šv. Petro aikštėje susirinkusiems tikintiesiems.

„Tarptautiniu lygiu taip pat esama rizikos vengiant dialogo.... Tačiau tik šie keliai gali vesti į konfliktų sprendimą ir tvarią naudą visiems“, – pabrėžė pontifikas.

Pranciškus ragino vengti naujo smurto, tęsiantis seniai rusenančiam konfliktui Ukrainoje, juolab kai didėja įtampa tarp Rusijos ir Vakarų valstybių.

„Ukrainoje [būtina] išvengti ilgai pūliuojančių konflikto naujų protrūkių“, – sakė, popiežius, kreipdamasis į „miestą ir pasaulį“ (Urbi et Orbi).

Be to, Katalikų Bažnyčios vadovas pasmerkė konfliktus, krečiančius tokias šalis kaip Sirija, Jemenas ir Irakas, ypač kai „pro juos praeinama tylomis“.

„Pažvelgime į Iraką, tebesistengiantį atsigauti po ilgo konflikto, – kalbėjo popiežius. – Įsiklausykime į vaikų verksmą, sklindantį iš Jemeno, kur jau ne vienus metus patylomis vyksta milžiniška tragedija, į kurią niekas nekreipia dėmesio, nešdama mirtis kiekvieną dieną.“

„Pagalvokime apie Sirijos žmones, ilgiau kaip dešimtmetį patyrusiems karą, atnešusį daugybę aukų ir nesuskaičiuojamą daugybę perkeltų asmenų“, – ragino Pranciškus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Rg

Kas matėte per mišias bazilikoje perverstus križius? Pačioje pradžioje... Ir dar laukė prakarteles sponsorio ženklas iš pedofilų sistemos... Viskas prieš akis

ogi

seniau inkvizicija degino zmones siandien krapina is dangaus biouzkratu ir sako kad tai del /atsilymo/ ======

Iš kur Vatikanas

Turi miliardus?kodėl ju uždabynis išžudyti žmonės su pandemija?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS