Popiežius vaikų lytinį išnaudojimą prilygino „žmonių aukojimui“ | Diena.lt

POPIEŽIUS VAIKŲ LYTINĮ IŠNAUDOJIMĄ PRILYGINO „ŽMONIŲ AUKOJIMUI“

  • 6

Popiežius Pranciškus vaikų seksualinį išnaudojimą sekmadienį prilygino žmonių aukojimui.

„Mūsų darbas mus dar kartą privertė suvokti, kad nepilnamečių seksualinio išnaudojimo rykštė yra ir istoriškai iki šiol buvo visose kultūrose ir visuomenėse plačiai paplitęs reiškinys, – pareiškė pontifikas, istorinio kovai su pedofilija skirto susitikimo pabaigoje kreipdamasis į Katalikų Bažnyčios aukščiausio rango vyskupus.

„Man tai primena žiaurią religinę praktiką, kuri kažkada buvo paplitusi tam tikrose kultūrose, kai per pagoniškas apeigas buvo aukojami žmonės, dažnai vaikai“, – pridūrė jis.

Popiežius Pranciškus tai pareiškė po keturias dienas trukusio susirinkimo, kurį jis pradėjo ragindamas imtis „konkrečių priemonių“ kovai prieš vaikus išnaudojančius kunigus ir 114-ai aukšto rango vyskupų pristatė gaires, kaip ieškoti būdų sustabdyti pasaulinį skandalą.

„Jeigu Bažnyčioje išaiškėtų bent vienas išnaudojimo atvejis, kas jau savaime yra blogis, tas atvejis bus sprendžiamas su didžiausiu griežtumu“, – pabrėžė pontifikas.

Besitęsiantis skandalas apėmė daug pasaulio šalių. Apie naujausius atvejus skelbiama Australijoje, Čilėje, Vokietijoje ir Jungtinėse Valstijose.

Pontifikas pareiškė, jog kunigai, kurie kėsinasi į vaikus, yra „Šėtono įrankiai“.

„Tokie vaikų išnaudojimai negali būti pateisinti, – sakė popiežius. – Tėvų ir dvasinių vadovų kuniguose ieškojusių, bet kankintojus suradusių mažųjų tylaus verksmo aidas suvirpins veidmainystės ir galios prislopintas širdis. Mūsų pareiga yra atkreipti tinkamą dėmesį į šį tylų užgniaužtą verksmą.“

GALERIJA

  • Popiežius vaikų lytinį išnaudojimą prilygino „žmonių aukojimui“
  • Popiežius vaikų lytinį išnaudojimą prilygino „žmonių aukojimui“
  • Popiežius vaikų lytinį išnaudojimą prilygino „žmonių aukojimui“
  • Popiežius vaikų lytinį išnaudojimą prilygino „žmonių aukojimui“
EPA-ELTA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

taika

jums debilams,8 metus prie lesbietes valdzios AMEN,AMEN.. tik masines repressijoss ir beriebis johurtas isgelbes tauta! NO PASARAN! nes jiems to ir nereikia... and they will know my name is The Lord,when i' lay my vengeance upon thee!

Nezurnalistas

Lietuvoje to nera

kol bus toleruojama pederastija ,lezbiu meile

kol bus propoguojami pederastu transvestitu festivaliai ir paradai , kol valstybiu politikos prioritetas bus feministiniu stervu sutviu kurimas visuose valstybes postuose , kol bus toleruojamas NEOLyberastinis lezbietiskas -pederastinis feminizmas vaiku auklejimo seimose prievartinis kurimas ir jo valstybinis yteisinimas .-- tol si kova pries pedofilija iskrypeliu garbinima tures tik zodiny pazada ,o ne teisine kova pries siu iskrypeliu siautejimus pasaulyje....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS