PPO vadove pirmą kartą tapo afrikietė moteris | Diena.lt

PPO VADOVE PIRMĄ KARTĄ TAPO AFRIKIETĖ MOTERIS

Nigerietė Ngozi Okonjo-Iweala (Ngozi Okondžo-Iveala) pirmadienį tapo pirmąja moterimi ir pirmuoju žmogumi iš Afrikos, paskirtu vadovauti sunkumų patiriančiai Pasaulio prekybos organizacijai (PPO).

PPO surengė virtualų specialųjį Generalinės tarybos susirinkimą, kurio metu valstybės narės oficialiai išrinko buvusią Nigerijos finansų ministrę ir Pasaulio banko veteranę naująja organizacijos generaline direktore.

Naujoji vadovė, kuri pradės dirbti kovo 1 dieną, sakė, kad stipresnė PPO bus gyvybiškai svarbi pasaulio atsigavimui po koronaviruso pandemijos.

N. Okonjo-Iwealos kadencija truks iki 2025 metų rugpjūčio 31-osios, bet ją bus galima pratęsti.

Kone paralyžiuotai institucijai labai reikia naujo postūmio ir N. Okonjo-Iweala iškart po paskyrimo apie tai užsiminė.

„Stipri PPO yra gyvybiškai svarbi, jei norime sparčiai ir visiškai atsigauti po COVID-19 pandemijos sukelto nuniokojimo, – sakoma 66 metų ekonomistės pareiškime. – Nekantrauju su narėmis formuoti ir įgyvendinti politikos pakeitimus, kurių mums reikia tam, kad pasaulio ekonomika vėl veiktų.“

„Mūsų organizacijos laukia labai daug iššūkių, bet dirbdami drauge galime kartu padaryti, kad PPO būtų stipresnė, paslankesnė ir geriau prisitaikiusi prie šiandienos tikrovės“, – pridūrė N. Okonjo-Iweala.

Pietų Korėjos prekybos ministrė Yoo Myung-Hee (Ju Mjunghi) buvo vienintelė kita pretendentė į PPO vadovus, bet pasitraukė iš kovos paaiškėjus, kad naujasis JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) tvirtai palaiko N. Okonjo-Iwealos kandidatūrą.

Organizacija lyderio neturėjo nuo rugpjūčio, kai vieni metai pirma laiko atsistatydino brazilų karjeros diplomatas Roberto Azevedo (Robertu Azevedu).

Jo įpėdinio išrinkimo iš aštuonių kandidatų procesas turėjo baigtis lapkritį, bet buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija blokavo konsensusą paskirti N. Okonjo-Iwealą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

>

Jo ...

to degradacija

taip ir bus.mažai kas žino,bet tik pasodintas i popiežiaus krėslą rodšildo rankos bučiuotojas visų pirma ėmė skirti kardinolus iš afrikos ir azijos.kad juoduliai turėtų persvarą.o apie pedrilų ir arabų islamistu užtarima net nekalbu.vatikanas patapo didžiausiu musulmonų gabenimo į europą tranzitiniu tašku.

Degradacija

To galima buvo tikėtis, atėjus bidenui. Dabar tik belieka sulaukti juodaodžio ir gėjaus popiežiaus. Nenustebčiau, jei po 10 metų paaiškės, kad šitos juodaodės giminaičiai netikėtai tapo milijonieriais. Neveltui trumpas norėjo išvesti Ameriką iš panašių pinigų plovimo organizacijų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS