Prancūzija apkaltino JK vilkinant „Brexito“ derybas | Diena.lt

PRANCŪZIJA APKALTINO JK VILKINANT „BREXITO“ DERYBAS

Prancūzijos užsienio reikalų ministras trečiadienį apkaltino Didžiąją Britaniją vilkinant „Brexito“ derybas ir pareiškė, kad Paryžius nekeis savo pozicijos žvejybos teisių klausimu, skelbia „Reuters“.

Didžioji Britanija ir ES bando skubiai susiderėti dėl prekybos santykių, artėjant metų pabaigai, kuomet pasibaigs pereinamasis laikotarpis ir šalis nebebus saistoma Europos taisyklių.

„Baigtis nėra aiški. Britų kompromisai opiausiais klausimais išlieka nepakankami“, –  parlamentui sakė Jeanas Yvesas Le Drianas.

„Šiuo metu Didžioji Britanija vilkina derybas užsilikdama prie antraeilių klausimų ir taip žaidžia su darbotvarke. Savo britų draugams norėčiau pasakyti – mes neleisime, kad vietoje sutarties turinio pirmenybė būtų teikiama darbotvarkei“, – teigė jis.

Pasak ministro, abiejų pusių nuomonės vis dar smarkiai skiriasi žvejybos teisių klausimu – tai svarbi tema tiek Didžiajai Britanijai, tiek Prancūzijai. Nors Londonas siūlo dėl šio klausimo vesti kasmetines derybas, ES siekia ilgalaikio sprendimo žvejybos pramonei.

Į kitus neišspręstus klausimus įskaitomos vienodos konkurencijos taisyklės, taip pat ir valstybės pagalbos aspektu, bei ateityje galinčių kilti ginčų sprendimo mechanizmas.

„Netgi kai žaidžiame futbolą toli nuo savo namų, vis vien turime žaisti pagal tas pačias taisykles ir jas gerbti. Antraip tai visai kitas žaidimas. Negalima žaisti kriketo futbolo aikštėje“, – teigė J. Y. Le Drianas.

Atkartodamas panašius tądien Europos Komisijos (EK) pirmininkės Ursulos von der Leyen pateiktus komentarus, J. Y. Le Drianas sakė, kad ES yra pasirengusi visiems scenarijams, įskaitant ir išstojimą be prekybos sutarties.

„Britai turi palikti savo taktines pozicijas ir imtis reikiamų veiksmų. Kartais geriau visai neturėti susitarimo, nei jį turėti prastą“, – sakė užsienio reikalų ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Skaitytojas

Varliaėdžiai įsižeidę, kad negalės žvejoti po Brexito UK teritoriniuose vandenyse! O tai tau!

Bele kas

Prastas palyginimas - sovietai visiškai nenorėjo paleisti Lietuvos iš sąjungos o EU netrukdo to daryti tik kad UK nenori be sutarties išeiti, tik nori labai jau blatnos sutarties!

Statybnioks

Gorbačiovo žodžiai Lietuvai...kartojami po 30 metų Anglijai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS