Prancūzija perspėjo Rusiją apie ES „tikslines priemones“, jeigu įtampa išliks | Diena.lt

PRANCŪZIJA PERSPĖJO RUSIJĄ APIE ES „TIKSLINES PRIEMONES“, JEIGU ĮTAMPA IŠLIKS

  • 0

Europos Sąjunga svarstys „tikslines priemones“ Rusijai, jei įtampa neims mažėti Ukrainos Krymo regione, perspėjo Maskvą pirmadienį Prancūzijos užsienio reikalų ministras.

„Jeigu artimiausiomis valandomis nebus labai greito deeskalavimo, mes nuspręsime dėl konkrečių veiksmų: visų derybų dėl vizų sustabdymo, ekonominių sutarčių sustabdymo ir konkrečiai tai reikš ryšių nutraukimą daugelyje sričių“, – sakė Laurent'as Fabiusas (Loranas Fabijusas) per BFM TV.

„Gali būti ir tikslinių priemonių, kurios gali paveikti ir žmones, pareigūnus bei jų lėšas“, – nurodė jis, pažymėdamas, kad ES lyderiai gali susitikti ketvirtadienį krizei svarstyti.

L.Fabiusas dar pasakėm, kad ES nori matytu deeskalavimą – tai yra, Rusijos kariškių grįžimą į savo bazes Kryme – nuo dabar iki ketvirtadienio.

„Mes visi norime politinio sprendimo, nieko nėra blogiau už konfrontaciją“, – pabrėžė kalbėdamas Briuselyje L.Fabiusas.

„Mes esame labai sunerimę. Bendras nuotaika yra tokia – rusai regis nusprendė eiti toliau. Europa turi būti tvirta.“

Paklaustas, ar ES galėtų taikyti sankcijas asmenims, pavyzdžiui, Putinui, L.Fabiusas priminė apie praėjusią savaitę buvusį precedentą, kai buvo sutarta dėl sankcijų buvusiam Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui ir jo aplinkos pareigūnams.

„Panašių sprendimų gali vėl būti“, – pažymėjo L.Fabiusas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS