Prancūzija priims 500 nepilnamečių migrantų | Diena.lt

PRANCŪZIJA PRIIMS 500 NEPILNAMEČIŲ MIGRANTŲ

Prancūzija priims 500 nepilnamečių migrantų iš gaisro sunaikinto Morijos stovyklos Graikijos Lesbo saloje, pranešė Prancūzijos vyriausybė.

„Prancūzija jau įsipareigojo priimti 350 nepilnamečių, įsipareigosime priimti dar 150 nepilnamečių“, kurie po gaisro neteko pastogės, televizijai RTL sakė Europos reikalų ministras Clementas Beaune.

Prancūzijos Užsienio reikalų ministerija (URM) vėliau patikslino, kad šalis jau skelbė apie priimamus 500 nepilnamečių migrantų.

Rugsėjo pradžioje gaisras suniokojo Morijos migrantų stovyklą Lesbo saloje ir paliko 12 tūkst. migrantų be namų.

Dar iki gaisro humanitarinė situacija Morijos stovykloje buvo tokia bloga, kad ji tapo Europos prieglobsčio suteikimo sistemos trūkumų simbolių. Tai paskatino Europos Komisiją (EK) pristatyti naują migracijos suvaldymo planą.

Komisija naująjį planą pristatė trečiadienį, į į įtrauktas solidarumo mechanizmas, leisiantis 27 valstybėms narėms pasidalyti migrantais. Plane taip pat pateikti siūlymai dėl griežtesnės sienų kontrolės ir supaprastintos migrantų, kurių prieglobsčio prašymai buvo atmesti, sugrąžinimo procedūros.

EK vidaus reikalų komisarė Ylva Johansson tikisi, kad ES valstybės narės pasidalys migrantų naštą, kuri šiuo metu krinta daugiausia ant Graikijos, Italijos ir Ispanijos pečių. Taip pat svarstoma įvesti privalomą pasidalijimą migrantais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIS

Merkel pasikvietė , tai lai Vokietija ir prisiima juos , o ne prievartauja visos Europos , kaip prievartauja Lietuvą su pervežėjais , iškrypėliais

SUSIJUSIOS NAUJIENOS