Prancūzija žada griežtą atsaką į naujus „geltonųjų liemenių“ protestus | Diena.lt

PRANCŪZIJA ŽADA GRIEŽTĄ ATSAKĄ Į NAUJUS „GELTONŲJŲ LIEMENIŲ“ PROTESTUS

Prancūzija rengiasi naujiems „geltonųjų liemenių“ protestams šeštadienį, o valdžia perspėja netoleruosianti smurto po vandalizmo apraiškų Paryžiuje bei kituose miestuose per pastaruosius du mėnesius.

Pareigūnai įspėjo, kad šį savaitgalį jie tikisi dar didesnių ir žiauresnių prieš vyriausybę nukreiptų demonstracijų negu prieš savaitę, nes judėjimas, jau rodęs nuovargio požymių, vėl įgavo pagreitį.

Paryžiuje bus dislokuotos šarvuotos transporto priemonės ir 5 tūkst. pareigūnų. Nuo lapkričio čia vyravo degančių automobilių, nusiaubtų parduotuvių ir protestuotojų susidūrimų su policija vaizdai.

Kraštutinės dešinės politikė Marine Le Pen, pristatanti savo partiją kaip ilgalaikę daugelio „geltonųjų liemenių“ poreikių išraišką, pasmerkė vyriausybės reakciją kaip „keliančią nerimą“.

„Kaltinti visus protestuotojus dėl „bendrininkavimo“ su banditais... Čia yra naujas žodinis provokavimas, kuris nepriimtinas teisiškai ir pažeidžia teisinės valstybės principus“, - rašė ji socialiniame tinkle „Twitter“.

Praėjusį šeštadienį protestuose dalyvavo maždaug 50 tūkst. žmonių. Protestų pradžioje lapkričio viduryje jų susirinkdavo iki 300 tūkst.

Valdžios institucijos pažadėjo nepateisinti smurto demonstracijų metu. Jos prasidėjo dėl nepasitenkinimo aukštais mokesčiais už kurą, bet virto judėjimu, nukreiptu prieš Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną ir jo politiką.

GALERIJA

  • Prancūzija žada griežtą atsaką į naujus „geltonųjų liemenių“ protestus
  • Prancūzija žada griežtą atsaką į naujus „geltonųjų liemenių“ protestus
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anarchistas

Tikroji Prancūzijos sostinė yra Maskva. Tikrasis Prancūzijos valdovas yra caras Putinas, o Makronas uzurpatorius. Tegyvuoja Marksas ir Engelsas, Leninas ir Stalinas. Pirmyn į šviesų Komunizmo rytojų. A ne?

Anonimas

Geltonosios liemenės ir yra tikroji Prancūzija. O ne apsišikusių buržujų gauja su tuo savo makaronu.

Anonimas

Kokia Prancuzija? Kurvos MELUOJAT. Geltonos liemenes TAI PRANCUZIJA. Makronas, banku mafija ir kapitalistai NE PRANCUZIJA.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS