Prancūzijoje auga palaikymas „Islamo valstybei“ | Diena.lt

PRANCŪZIJOJE AUGA PALAIKYMAS „ISLAMO VALSTYBEI“

Prancūzijos vyriausybė siūlo  neprastąją padėtį  pratęsti dar trims mėnesiams. Teigiama, kad šalyje smarkiai išaugo asmenų, palaikančių radikalųjį islamizmą ir vadinamąją „Islamo valstybę“, skaičius.

Pernai jų buvo truputį daugiau nei 4000., šiemet – 8250: nuo praėjusių metų kovo radikalizavusių, kraštutinį islamą ėmusių palaikyti žmonių skaičius išaugo dvigubai. Daugiausia jų – Paryžiuje, Paryžiaus regione ir Prancūzijos pietryčiuose. Kitaip nei įprasta manyti, didžioji dalis žmonių radikalizuojasi  ne naršydami internete, o per tiesioginius kontaktus su radikaliojo islamizmo atstovais.

Per trečiadienį įvykusią Ministrų tarybą pasiūlyta nepaprastąją padėtį šalyje pratęsti dar tris mėnesius, šį siūlymą svarstys Nacionalinė Asamblėja ir Senatas. Nepaprastoji padėtis Prancūzijoje įvesta ir vieną kartą jau pratęsta po pernai metų lapkričio mėnesio teroro išpuolių, per kuriuos žuvo šimtas trisdešimt žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

jonas

nereikejo sunaikinti prancuzijai su jav savo koloniju iki pamatu , prancuzija jau turi priklausyti islamui pagal teisybe , gobsumas turi visada pabaiga

patys

prancūzai dėl to kalti, prisileido tų musulmonų, šie įkūrė getus, kuriuose yra tik jų taisyklės, todėl prancūzai privalo ir atsikratyti tais musulmonais ar jais virtusiais tikraisiais prancūzais, nes iš jų jau žmonių nebus. Tai žudymo mašinos.

Manau

Manau ateis greit laikas ,kad mes busim pabegeliais.priversti islamistu jeigu spesime ,paliokti salis.Afrika juk istustejusi.Keiciamos sienos su politiku pritarimu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS