Prancūzijoje į kavines, traukinius, lėktuvus galės patekti tik sveikatos pasą parodę gyventojai | Diena.lt

PRANCŪZIJOJE Į KAVINES, TRAUKINIUS, LĖKTUVUS GALĖS PATEKTI TIK SVEIKATOS PASĄ PARODĘ GYVENTOJAI

Prancūzijoje nuo rugpjūčio 9 d. ims galioti naujas įstatymas, įpareigojantis lankantis kavinėse ir prieš keliaujant lėktuvais ar tarpmiestiniais traukiniais pateikti sveikatos pasą, trečiadienį pranešė vyriausybės atstovas.

Savaitgalį parlamente priimtas įstatymas Prancūzijoje sukėlė masinius protestus, tačiau vyriausybė yra pasiryžusi įgyvendinti įstatymą ir sveikatos pasą padaryti viena pagrindinių priemonių, siekiant išvengti koronaviruso plitimo.

Galiojantis sveikatos pasas išduodamas dviem vakcinos nuo COVID-19 dozėmis paskiepytiems asmenims, taip pat tiems, kurie sulaukė neigiamo koronaviruso testo rezultato ar neseniai persirgo COVID-19 liga. Pagal priimtą įstatymą sveikatos apsaugos ir slaugos darbuotojams taip pat yra numatomas privalomas skiepijimas.

Prancūzijoje nuo liepos 21 d. sveikatos pasas jau buvo privalomas lankantis muziejuose, kino teatruose bei kultūros renginių vietose, kur telpa daugiau nei 50 žmonių. Tačiau, kaip teigė vyriausybės atstovas Gabrielis Attalas, sveikatos pasai nuo rugpjūčio 9 d. bus privalomi ir norint patekti į kavines, restoranus, lėktuvus bei tarpmiestinius traukinius.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Labai tesingas sprendimas. Seniai taip reikėjo.

a galima?

į autobusus, troleibusus, tramvajus, taksi? A su paspirtuku galima?

4

Makronas toks pat neišsimokslines kaip ir Lietuvos Valdžia, iš viso jis labai keistas, nejaugi jis taip myli savo žmoną, ar kažkas tai ten truputi kitaip
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS