Prancūzijoje įsigaliojo kai kurių darbuotojų skiepijimosi prievolė | Diena.lt

PRANCŪZIJOJE ĮSIGALIOJO KAI KURIŲ DARBUOTOJŲ SKIEPIJIMOSI PRIEVOLĖ

Prancūzijoje trečiadienį įsigaliojo kai kurių darbininkų skiepijimosi nuo koronaviruso prievolė.

Ligoninių ir slaugos darbuotojai, ugniagesiai, civilinės saugos darbuotojai ir žandarmerijos pareigūnai nuo trečiadienio turi būti pasiskiepiję bent viena vakcinos doze. Šios taisyklės nesilaikysiantiems asmenims grės nušalinimas nuo pareigų.

Pasiskiepijusieji tik viena vakcinos doze galės patekti į darbovietes tik su neigiamu testu, kol gaus antrąją skiepo dozę.

Darbuotojams bus leidžiama skiepytis ir darbo valandomis.

Sugriežtintos taisyklės, apimančios privalomą kai kurių darbuotojų skiepijimą, Prancūzijoje įžiebė didelius protestus. Praėjusį savaitgalį į gatves išėjo dešimtys tūkstančių žmonių.

Darbuotojai galės laikinai išvengti nušalinimo, jei pasiims laisvadienių. Jie taip pat galės sugrįžti į darbą, kai pasiskiepys, pabrėžė valdžios institucijos. Anot jų, nebus įmanomas visiškas nepasiskiepijusių darbuotojų atleidimas.

Visiškai paskiepytų sveikatos priežiūros darbuotojų proporcija praėjusią savaitę sudarė 84-91 proc. Kol kas nežinoma, kiek dar nespėjusių pasiskiepyti darbuotojų gresia nušalinimas.

Laikraštis „Le Monde“, remdamasis kelių didelių ligoninių vadovybėmis, skelbė, kad ten jau pasiektas 95 proc. skiepijimo lygis. Nepaisant to, esama nerimo, kad namo išsiuntus neskiepytą personalą, dar labiau padidės darbo krūviai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS