Prancūzijoje – „kruasanų krizė“ | Diena.lt

PRANCŪZIJOJE – „KRUASANŲ KRIZĖ“

Prancūziją ištiko „kruasanų krizė“. Šalyje ne pirmą mėnesį trūksta sviesto ir dėl to itin sunerimę kepėjai – juk populiarieji kruasanai bei daugelis kitų kepinių sunkiai įsivaizduojami be sviesto.

Parduotuvėse – tuščios sviesto lentynos, jo trūksta kepykloms, o ir įsigyjamas kainuoja gerokai brangiau, nei anksčiau. Sostinės kepėjai pasakoja tokio sviesto stygiaus nepamenantys per kelis darbo dešimtmečius.

Taip nutiko, kai pienininkai, perdirbėjai ir pardavėjai susiginčijo dėl kainų. Didmeninė sviesto kaina per pastaruosius metus išaugo trigubai, o kainų lubas iškart visiems metams nustatantys prekybos centrai atsisako mokėti daugiau. Tad prancūziškas sviestas tiesiog iškeliauja į užsienį.

Ištisi mėnesiai tuščių sviesto lentynų sulaukė dėmesio ir socialiniuose tinkluose. Sakoma, prancūzai tik dabar suprato, koks svarbus jiems sviestas. Ir išties – statistika rodo, kad tai daugiausia sviesto suvalganti tauta. Prancūzas sviesto suvalgo triskart daugiau nei amerikietis.

Todėl nestebina „Google“ paskelbti skaičiai, kad internete paieškų, kaip pasigaminti sviesto namuose, per mėnesį išaugo daugiau kaip 900-iais proc. Įrašai, mokantys gamintis sviestą, populiarūs ir „Youtube“ kanale.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Trečiam

Kad pilnos lentynos, tai taip, bet kada paskutinį kartą matei parduotuvių lentynose TIKRĄ sviestą? Dažniausiai "sviestu" skambiai pavadinamas koks nors šiek tiek geresnis už margariną tepus riebalų mišinys...

sveistas

Lietuvoje sviesto pilnos lentynos , tik pirk , bet mazai kas perka Ispek misle -KODEL ?????? cia ir prancuzas uzsiciauptu pamates kaina.

Margarino yra

Išlepimas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS