Prancūzijoje streikai gresia ir per Kalėdas | Diena.lt

PRANCŪZIJOJE STREIKAI GRESIA IR PER KALĖDAS

Prancūzijoje streikai gresia ir per Kalėdas: didžiausia geležinkeliečių profsąjunga „CGT-Cheminots“ ketvirtadienį pareiškė, kad „nebus paliaubų per Kalėdas“, jei vyriausybė neatšauks ginčytinos pensijų reformos.

„CGT-Cheminots“ generalinis sekretorius stočiai „France Info“ sakė, kad streikas bus tęsiamas, „kol bus garantuota, kad dabartinė (pensijų) sistema bus išlaikyta“. Vyriausybė trečiadienį pristatė planus, anot kurių, dauguma prancūzų ateityje be finansinių nuostolių į pensiją galės išeiti būdami 64 metų, o ne 62-ejų, kaip dabar.

Kita profsąjunga CFDT ragino per Kalėdas padaryti pertrauką streikuose. „Per šventes žmonėms turi būti suteikta galimybė važiuoti pas savo šeimas“, – stočiai BFM-TV sakė profsąjungos vadovas Laurent‘as Bergeris.

Tuo tarpu transporto darbuotojų streikai Prancūzijoje ketvirtadienį tęsėsi aštuntą dieną iš eilės. Į reisus neišvažiavo dauguma Paryžiaus metro traukinių, kursavo tik vienas iš keturių TGV greitųjų traukinių. Aplink sostinę susiformavo 400 km ilgio spūstys.

Popiet, be kita ko, Paryžiuje ir Marselyje planuojamos demonstracijos.

GALERIJA

  • Prancūzijoje streikai gresia ir per Kalėdas
  • Prancūzijoje streikai gresia ir per Kalėdas
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS