Prancūzijos ekonomikai prognozuojami sunkūs laikai | Diena.lt

PRANCŪZIJOS EKONOMIKAI PROGNOZUOJAMI SUNKŪS LAIKAI

Koronaviruso krizė šiemet Prancūzijos ekonomikai gali smogti smarkiau nei pernai, ketvirtadienį įspėjo finansų ministras Bruno Le Maire, pažadėdamas tolesnę paramą labiausiai paveiktiems sektoriams.

„Sunkiausia dar ateityje, mes turėsime parodyti nemažai stiprybės“, – vaizdo konferencijoje kartu su analitikų bendrove „Institut Montaigne“ sakė B. Le Maire.

Jis savo komentarus pateikė tokiu metu, kai šalies premjeras Jeanas Castexas rengiasi pristatyti planą, kaip pagreitinti vakcinacijos nuo koronaviruso kampaniją ir galimai sugriežtinti apribojimus, kadangi šalyje toliau daugėja susirgimų COVID-19.

Trečiadienį tarnybos pranešė apie per parą patvirtintus 25 379 naujus COVID-19 atvejus ir 291 mirtį. Ekspertai įspėjo, kad šalyje netrukus gali būti nustatytas išaugęs infekcijų skaičiaus dėl gausių kelionių pas artimuosius šventiniu laikotarpiu.

„Kovojame su virusu, kuris niekur nepradingsta“, – sakė B. Le Maire. 

„2021 metais bus daugiau bankrotų nei 2020-aisiais... tai nulems, kad per tam tikrą laikotarpį bus atsisakyta darbo vietų“, – pridūrė jis.

Vyriausybė anksčiau prognozavo, kad po pernai fiksuoto 9 proc. smukimo, šiemet šalies ekonomika paaugs 6 proc.

Prancūzija išleido milijardus eurų apriboti darbo vietų naikinimą ir apsaugoti verslą nuo žlugimo. Ypatingas dėmesys buvo skiriamas viešbučiams ir restoranams, kino teatrams, kitoms kultūrinėms įstaigoms ir sporto sektoriui.

Restoranai ir viešbučiai, prašę iki 3 mln. eurų padidinti vienam verslui skiriamos paramos sumą, tikėjosi duris atverti sausio 20 dieną.

Tačiau valdžios pareigūnai nurodė, kad jiems greičiausiai dar reikės palaukti, kadangi ruošiamasi griežtesniems apribojimams, panašiems į tuos, kokių buvo imtasi Anglijoje ir Vokietijoje.

„Mes neleisime jiems sužlugti ir išleisime tiek lėšų, kiek reikės“, – sakė B. Le Maire.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS