Prancūzijos musulmonų taryba: Prancūzijoje musulmonai „nėra persekiojami“ | Diena.lt

PRANCŪZIJOS MUSULMONŲ TARYBA: PRANCŪZIJOJE MUSULMONAI „NĖRA PERSEKIOJAMI“

Prancūzijoje musulmonai „nėra persekiojami“, pirmadienį paskelbė Prancūzijos musulmonų tikėjimo taryba (CFCM), ginčui dėl radikalaus islamizmo ir išraiškos laisvės supriešinus musulmoniškas valstybes ir Paryžių.

„Prancūzija yra puiki šalis, jos piliečiai musulmonai nėra persekiojami, jie laisvai stato savo mečetes ir laisvai praktikuoja savo religiją“, – pareiškė taryba, atliekanti oficialios tarpininkės tarp praktikuojančių musulmonų ir valstybės vaidmenį.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pažadėjo kovoti su islamo radikalais po to, kai spalio 16 dieną buvo nužudytas istorijos mokytojas, per pamoką apie saviraiškos laisvę parodęs mokiniams pranašą Muhammadą vaizduojančių karikatūrų.

Tačiau prezidento komentarai savaitgalį sukėlė protestus musulmoniškose šalyse. Į gatves išėję protestuotojai degino E. Macrono nuotraukas Sirijoje ir Prancūzijos vėliavas Libijos sostinėje Tripolyje.

Kataro ir Kuveito parduotuvėse prasidėjo prancūziškų prekių boikotas. Jordanijoje, Turkijoje ir kitose daugiausia musulmonų gyvenamose valstybėse taip pat raginama atsisakyti pirkti prancūziškas prekes.

Prancūzijos musulmonų tarybos vadovas Mohammedas Moussaoui pirmadienį paragino Prancūzijos musulmonus „ginti savo tautos interesus“, kilus tarptautiniam nepasitenkinimui.

„Žinome, kad šių kampanijų rėmėjai sako ginantys islamą ir Prancūzijos musulmonus, bet raginame juos būti atsakingus... bet kokios šmeižto kampanijos prieš Prancūziją daro neigiamą poveikį ir skatina susiskaldymą“, – sakė jis.

Kalbėdamas apie pranašo karikatūras, kurias dauguma musulmonų laiko įžeidžiančiomis, M. Moussaoui pareiškė, kad Prancūzijos įstatymai suteikė žmonėms „teisę nekęsti“ šių karikatūrų.

Tačiau jis pareiškė palaikantis E. Macrono poziciją, kad Prancūzija niekada neatsisakys karikatūrų ir teisės pasijuokti iš kokios nors religijos.

Prancūzijos musulmonų tarybos atstovai vėliau pirmadienį turėtų susitikti su E. Macronu Eliziejaus rūmuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

gal

jau atejo laikas baigt su visa ta /demonkratyniu/ kuris tik supriesina zmones kito gyvenimo budo ir mastymo ir kiekviena tautybe privalo gyventi savo saly ir nesikisti/ i kitu gyvenima nes visa si ziliojima po pa sauli pradejo zyd ai ir cigonai ka ir matome siandien is to kyla karai terrizmas ir visos negeroves o stebetojas lieka nuosay .....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS