Prancūzijos prezidentas lankysis Berlyne, nepaisant britų referendumo rezultatų | Diena.lt

PRANCŪZIJOS PREZIDENTAS LANKYSIS BERLYNE, NEPAISANT BRITŲ REFERENDUMO REZULTATŲ

  • 0

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) trečiadienį pareiškė, kad kitą savaitę vyks į Berlyną, nepaisant britų referendumo dėl tolesnės narystės Europos Sąjungoje rezultatų

„Kas benutiktų, aš būsiu Vokietijoje kitą savaitę, dirbsiu... kad būtų vėl pradėtas Europos projektas“, - sakė jis per spaudos konferenciją, kurioje taip pat dalyvavo Švedijos ministras pirmininkas Stefanas Lofvenas (Stefanas Liofvenas).

F.Hollande'o patarėjas naujienų agentūrai AFP sakė, kad prezidentas susitiks su Vokietijos kanclere Angela Merkel, tačiau neaišku, ar tai įvyks prieš birželio 28-29 dienomis numatytą ES viršūnių susitikimą Briuselyje, ar po jo.

F.Hollande'as pareiškė, kad „išplėtė kontaktus su suinteresuotomis šalimis“ dėl britų referendumo.

Anksčiau trečiadienį jis buvo susitikęs su olandų premjeru Marku Rutte (Marku Rute), kurio šalis šiuo metu pirmininkauja ES, kad „aptartų referendumo pasekmes ir iniciatyvas, kurių turėtų imtis Europa, koks bebūtų (referendumo) rezultatas“, pranešė prezidentūra.

Jis taip pat buvo susitikęs su Robertu Fico (Robertu Ficu), nuo liepos 1 dienos pirmininkavimą ES perimančios Slovakijos premjeru.

Ketvirtadienį britų rinkėjai spręs, pasilikti 28 valstybių Bendrijoje ar iš jos pasitraukti.

Visuomenės apklausos rodo, kad labai nedaug pirmauja už pasilikimą pasisakanti premjero Davido Camerono (Deivido Kamerono) vadovaujama stovykla, tačiau „Brexit“ šalininkai mažai nuo jos atsilieka.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS