Prancūzijos ultradešiniųjų patriarchas iškovojo dar vieną teisinę pergalę prieš dukrą | Diena.lt

PRANCŪZIJOS ULTRADEŠINIŲJŲ PATRIARCHAS IŠKOVOJO DAR VIENĄ TEISINĘ PERGALĘ PRIEŠ DUKRĄ

  • 0

Jeanas-Marie Le Penas (Žanas Mari Le Penas), buvęs Prancūzijos ultradešiniųjų Nacionalinio fronto (FN) lyderis, antradienį iškovojo naują teisinę pergalę mūšyje dėl jo pašalinimo iš partijos, tęsiantis konfliktui su dukra.

Marine Le Pen (Marin Le Pen), šiuo metu vadovaujanti partijai, kurią įkūrė jos tėvas, anksčiau šį mėnesį inicijavo balsavimą paštu dėl galimybės keisti FN įstatus ir atimti iš J.-M.Le Peno garbės pirmininko titulą.

Įsiutęs ultradešiniųjų patriarchas apskundė partiją į vakarus nuo Paryžiaus esančio Nantero miesto teismui, kuris liepos pradžioje nusprendė, kad balsavimas turi būti sustabdytas.

FN padavė apeliacinį skundą, tačiau aukštesnės instancijos teismas Versalyje antradienį paliko galioti Nantero teismo sprendimą, padovanodamas politiniam provokatoriui dar vieną teisinę pergalę.

Teismas nusprendė, kad balsavimas turi likti suspenduotas iki „visuotinio susirinkimo, kuris turi būti sušauktas pagal dabar galiojančius įstatus“.   

Tai jau trečioji teisinė J.-M.Le Peno pergalė aršiame konflikte su dukra, kuri gegužę pašalino tėvą iš partijos po virtinės prieštaringų jo pasisakymų apie nacių dujų kameras. 

J.-M.Le Penas netvėrė džiaugsmu dėl pastarosios pergalės teisme.

„Aš įkūriau Nacionalinį frontą, vadovavau jam keturis dešimtmečius ir vis dar esu vienas jo lyderių, garbės pirmininkas“, - sakė jis.

FN išplatino pareiškimą, kuriame reiškiama „nuostaba“ dėl „virtinės teismų sprendimų, kuriais siekiama išsaugoti Jeanui-Marie Le Penui titulą, kurio jis akivaizdžiai nebėra vertas, turint galvoje vis baisesnį jo elgesį“.  

M.Le Pen kantrybės taurė buvo perpildyta, kai tėvas pakartojo savo anksčiau išsakytą poziciją, kad nacių dujų kameros yra „tik istorijos detalės“, bei pareiškė, jog Prancūzija turi draugiškai sugyventi su Rusija, kad apgintų „baltąjį pasaulį“.

Kovą J.-M.Le Peno narystė partijoje buvo suspenduota. 

Vėliau šį suspendavimą panaikino teismas, nusprendęs, kad jis „prieštarauja partijos statuto normoms“, nes nebuvo apibrėžtas kaip laikina priemonė prieš drausminę procedūrą.

FN apskundė šią nutartį.

J.-M.Le Peno advokatas Fredericas Joachimas (Frederikas Joachimas) antradienį paragino partiją „pasimokyti“ iš savo nesėkmių teismuose.

„Jie turi nutraukti šį karą“, - pabrėžė advokatas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS