Prancūzijos vidaus reikalų ministras perspėjo apie galimus neramumus po rinkimų | Diena.lt

PRANCŪZIJOS VIDAUS REIKALŲ MINISTRAS PERSPĖJO APIE GALIMUS NERAMUMUS PO RINKIMŲ

Penktadienį Prancūzijos vidaus reikalų ministras Géraldas Darmaninas perspėjo dėl galimų neramumų Prancūzijoje po artėjančių parlamento rinkimų.

„Pirmojo rato vakarą ir, be jokios abejonės, po antrojo rato, kai bus paskelbti galutiniai rezultatai, kraštutiniai kairieji ir kraštutiniai dešinieji gali tuo pasinaudoti ir sėti chaosą“, – sakė ministras transliuotojui „France Info“.

Jis atsakė į transliuotojo klausimus apie 10 puslapių atmintinę, jo ministerijos išplatintą policijos prefektams. Dokumente kalbama apie „pavojaus saugumui kontekstą“ ir susirūpinimą dėl „tikslinių destabilizavimo veiksmų“.

Prancūzijoje parlamento rinkimų pirmasis ratas vyks sekmadienį, o antrasis - liepos 7 dieną. Prezidentas Emmanuelis Macronas anksčiau šį mėnesį paskelbė pirmalaikius Nacionalinės Asamblėjos rinkimus, reaguodamas į jo liberalių jėgų pralaimėjimą per Europos Parlamento rinkimus ir skambią dešiniųjų nacionalistų pergalę.

Interviu „France Info“ G. Darmaninas perspėjo apie „itin rimtus neramumus“ po politinės pertraukos vasarą nuo rugsėjo mėnesio, jeigu į valdžią ateitų kraštutiniai dešinieji arba kraštutiniai kairieji. Pasak jo, jei viena iš šių dviejų stovyklų pradės įgyvendinti savo ekonominius planus, Prancūzija gali susidurti su spaudimu finansų rinkose.

Ruduo tradiciškai yra tas laikas, kai Prancūzijos profesinės sąjungos rengia mitingus ir kelia socialinius reikalavimus arba protestuoja prieš vyriausybės planus, o tai dar padidintų galimą įtampą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Rinkėjas

Labai gerai jau aišku kad rinkimus laimės MARIJOS LE PEN partija kuri palaiko gerus santykius su RUSIJA ir RUSIJOS PREZIDENTU VLADIMIRU PUTINU šaunuoliai, sekmės rinkimuose !!!!

Taigi

Matomai, Le Pen gavo papildomą finansinę injekciją iš Kremliaus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS