Premijos laureatas D. Mukwegė apdovanojimą skiria smurto aukomis tapusioms moterims | Diena.lt

PREMIJOS LAUREATAS D. MUKWEGĖ APDOVANOJIMĄ SKIRIA SMURTO AUKOMIS TAPUSIOMS MOTERIMS

  • 1

Vienas iš šių metų Nobelio taikos premijos laureatų - chirurgas Denisas Mukwegė - savo apdovanojimą paskyrė viso pasaulio moterims, kurios buvo sužeistos per karus ir susiduria su smurtu kasdien.

„Ši Nobelio premija yra kančių ir nesugebėjimo deramai atlyginti moterims, tapusioms išprievartavimo ir seksualinio smurto aukomis visose pasaulio šalyse, pripažinimas“, - kalbėdamas prie klinikos Bukavu mieste sakė D. Mukwegė.

D. Mukwegė pagerbtas už du dešimtmečius moterims teikiamą pagalbą. Daktaras padeda moterims atsigauti nuo smurto ir seksualinio išnaudojimo ir išprievartavimo traumų karo nusiaubtoje rytinėje Kongo Demokratinės Respublikos dalyje.

„Beveik 20 metų buvau karo nusikaltimų prieš moteris, jaunas mergaites, vaikučius ir kūdikius liudininkas“, - sakė D. Mukwegė.

D. Mukwegė, kreipdamasis į smurto aukomis tapusias moteris, sakė, kad šis apdovanojimas parodė, kad „pasaulis jus girdi“.

Norvegijos Nobelio institutas penktadienį paskelbė, kad 2018 metų Nobelio taikos premija skiriama chirurgui D. Mukwegei (Kongo Demokratinė Respublika) ir žmogaus teisių gynėjai Nadiai Murad (Irakas) „už jų pastangas nutraukti seksualinės prievartos kaip karo ir ginkluotų konfliktų ginklo naudojimą“.

GALERIJA

  • Premijos laureatas D. Mukwegė apdovanojimą skiria smurto aukomis tapusioms moterims
  • Premijos laureatas D. Mukwegė apdovanojimą skiria smurto aukomis tapusioms moterims
  • Premijos laureatas D. Mukwegė apdovanojimą skiria smurto aukomis tapusioms moterims
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

miau

Ishsilavinimas ir sirdingumas!! yra dovana ;kuri ir laukini [buvusi]zmogu pavercia pavyzdziu !! Daugiau atjautos MOTERIMS;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS