Premjero biuras: Prancūzijos valstybinės tarnybos patyrė intensyvią kibernetinę ataką | Diena.lt

PREMJERO BIURAS: PRANCŪZIJOS VALSTYBINĖS TARNYBOS PATYRĖ INTENSYVIĄ KIBERNETINĘ ATAKĄ

Kelios Prancūzijos valstybinės įstaigos patyrė „beprecedenčio intensyvumo“ kibernetines atakas, pirmadienį pranešė ministro pirmininko Gabrielio Attal biuras, tačiau pabrėžė, kad vyriausybei pavyko suvaldyti jų poveikį.

Nuo sekmadienio „į daugelį ministerijų tarnybų buvo nusitaikyta naudojant gerai žinomas technines priemones, bet beprecedenčio intensyvumo“, informavo G. Attal biuras, nepateikdamas išsamesnės informacijos apie taikinius.

Saugumo šaltinis AFP agentūrai sakė, kad atakos „šiuo metu nėra susijusios su Rusija“, kuri daugeliui yra akivaizdi įtariamoji, atsižvelgiant į Paryžiaus reguliariai teikiamą paramą Kyjivui nuo pat invazijos į Ukrainą pradžios.

Premjero biuras pridūrė, kad „buvo aktyvuota krizių grupė, kuri ėmėsi atsakomųjų priemonių“, o tai reiškia, kad „šių atakų poveikis daugumai tarnybų buvo sumažintas, o prieiga prie valstybinių interneto svetainių atkurta“.

Specializuotos tarnybos, įskaitant Prancūzijos kibernetinio saugumo agentūrą ANSSI, „įgyvendino filtravimo priemones“.

Naujausia kibernetinė ataka Prancūzijai smogė po to, kai praėjusią savaitę G. Attal patarėjas gynybos klausimais įspėjo, kad Paryžiaus olimpinės žaidynės ir šią vasarą vyksiantys Europos Parlamento (EP) rinkimai gali tapti „svarbiais taikiniais“.

Gynybos ministras Sebastienas Lecornu vasario mėnesį perspėjo, kad reikėtų sustiprinti apsaugą nuo Rusijos „sabotažo ir kibernetinių atakų“, o vidaus pranešime, su kuriuo susipažino AFP, skelbta, kad jo ministerija yra Maskvos taikinių sąrašo viršuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ogi

nujausdami banku zlugyma 1 kita skalpuoja tai satanystinio kapitalizmo zlugymo pasakmes kur draugu ner zpp=0

Oi

Če ne rusai, če zimbabvė

chutin puilo

Kada jie supras, kad kremliaus banditų gaują laikas sunaikinti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS