Prezidento patarėjas: JAV kol kas negali nusakyti tikslios COVID-19 kilmės vietos | Diena.lt

PREZIDENTO PATARĖJAS: JAV KOL KAS NEGALI NUSAKYTI TIKSLIOS COVID-19 KILMĖS VIETOS

JAV valdžios institucijos kol kas negali tiksliai nusakyti, kur buvo pradinis COVID-19 užkrato plitimo šaltinis, nes neturi tam būtinos informacijos, pareiškė prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) nacionalinio saugumo patarėjas.

„Nei aš, nei visa JAV administracija dabar negalime nusakyti, kur tiksliai prasidėjo COVID-19 užkrato plitimas“, – interviu CBS televizijai sekmadienį sakė Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas).

Jo žodžiais, koronaviruso SARS-CoV-2 kilmę nustatyti sunku, įskaitant ir dėl to, kad „Kinijos valdžios institucijos demonstruoja nepakankamą skaidrumą“.

„Mes turime klausimų Kinijai, nes netikime, kad ji pateikė pakankamai duomenų apie tai, kaip šis užkratas pradėjo plisti Kinijoje, o vėliau – ir visame pasaulyje. Tiek Pasaulio sveikatos organizacija, tiek ir Kinija turėtų būti aktyvesnės šiame tyrime“, – pabrėžė J. Sullivanas.

„PSO laukia dar nemažai darbo šioje srityje“, – pridūrė jis.

Pirmasis žinomas naujojo koronaviruso protrūkis užfiksuotas 2019-ųjų pabaigoje Kinijos mieste Uhane. Šių metų pradžioje jame lankęsi PSO ekspertai dirbo kartu su kolegomis kinais, tačiau negalėjo  nustatyti, kur tiksliai pradėjo COVID-19 užkrato plitimas.

Ankstesnė, Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) vadovaujama, JAV administracija neatmetė, kad naujasis virusas galėjo pasklisti iš slaptos laboratorijos Uhane, tačiau PSO tokios galimybės, kaip vienos iš keturių pagrindinių versijų, įrodymų kol kas nenustatė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS