Ministerija: prie Rusijos sienos su Sakartvelu nusidriekė ilga automobilių eilė | Diena.lt

MINISTERIJA: PRIE RUSIJOS SIENOS SU SAKARTVELU NUSIDRIEKĖ ILGA AUTOMOBILIŲ EILĖ

  • 0

Rusijos valdžia šeštadienį pripažino, kad, praėjus kelioms dienoms po to, kai prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė dalinę mobilizaciją, prie Rusijos sienos su Sakartvelu nusidriekė ilga automobilių eilė.

Su Sakartvelu besiribojančio Rusijos regiono vidaus reikalų ministerija pranešė apie „didelę privačių transporto priemonių grūstį“ prie Rusijos ir Sakartvelo pasienyje esančio kontrolės punkto.

Jos duomenimis, galimybės įvažiuoti į Sakartvelą laukia „apie 2,3 tūkst. automobilių“.

Ministerija taip pat paragino žmones „susilaikyti nuo kelionių“ Sakartvelo kryptimi ir pridūrė, kad judėjimas pasienio kontrolės punkte ir prie jo yra „sudėtingas“, tad prie sienos siunčiami papildomi eismą reguliuosiantys pareigūnai.

Rusijos prezidentui trečiadienį paskelbus dalinę mobilizaciją, dalis piliečių suskubo bėgti iš šalies.

„Google Trends“ paieškos užklausų statistikos duomenimis, paieška pagal užklausą „išvykti iš Rusijos“ paskelbimo apie mobilizaciją rytą buvo atlikta 100 kartų daugiau negu įprastai.

Šeštadienį pasirodęs pranešimas apie „grūstį“ Rusijos pasienyje su Sakartvelu yra pirmasis oficialus Rusijos valdžios pripažinimas, kad dalis gyventojų plūsta iš šalies.

Bilietai į daugumą tiesioginių skrydžių į šalis, kurios leidžia rusams atvykti be vizos, jau išparduoti, o bilietų kainos smarkiai pakilo.

Tuo tarpu V. Putinas šeštadienį pasirašė pataisas, pagal kurias už dezertyravimą, pasidavimą į nelaisvę „be leidimo“, atsisakymą eiti į kovą arba vykdyti karininko įsakymą gali būti baudžiama iki 10 metų laisvės atėmimo bausme.

Mobilizacijos bijantys rusai taip pat masiškai patraukė prie sausumos pasienio punktų.

Pasak liudininkų, ilgos automobilių eilės, kuriose tenka praleisti nemažai valandų, nusidriekė ir prie Rusijos sienų su Kazachstanu ir Mongolija.

Kremlius pranešimus apie nuo mobilizacijos bėgančius rusus ketvirtadienį pavadino melagiena.

Gairės: Rusija, Sakartvelas, mobilizacija, rusai, karas Ukrainoje, automobilių eilė, pasienis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS