Prieš Europos Parlamento rinkimus ūkininkai Briuselyje surengė protestą | Diena.lt

PRIEŠ EUROPOS PARLAMENTO RINKIMUS ŪKININKAI BRIUSELYJE SURENGĖ PROTESTĄ

Likus kelioms dienoms iki Europos Parlamento rinkimų, ūkininkai Briuselyje surengė protestą prieš Europos Sąjungos (ES) žemės ūkio politiką.

Akcijoje dalyvavo apie 1 200 demonstrantų su maždaug 500 traktorių, pranešė Belgijos policija. Pasak belgų naujienų agentūros „Belga“, organizatoriai tikėjosi 25 000 dalyvių.

Pradžioje ūkininkai susirinko prie „Atomiumo“ konstrukcijos netoli Briuselio centro. Popiet dalis demonstrantų su traktoriais nuo Briuselio simbolio patraukė Europos Parlamento link.

„Belga“ duomenimis, traktoriai pirmiausiai buvo iš Flandrijos, Nyderlandų ir Lenkijos. Protestą organizavo judėjimas „Farmers Defence Force“. Incidentų kol kas nefiksuota, sakė policijos atstovė. Praeityje per ūkininkų protestus, be kita ko, į policininkus buvo svaidomi daiktai ir deginami laužai.

Europos žalieji sukritikavo naujausią protestą: „Briuselyje šiandien kraštutiniai dešinieji aktyvistai, persirengę ūkininkais, mėgina užimti gatves“. Didžiausios ūkininkių sąjungos atsisakė dalyvauti proteste. Tai esą patvirtina, kad šiame proteste atstovaujama ne ūkininkams.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ŪKININKAI kuria laužą po ES valdininkų užpakaliu,kurie

nori ir toliau vadovauti ES ir alinti ES žemės ūkį -- tik tokiomis priemonėmis ūkininkai pagrįstai š a l i n t i ES v a d o v y b ę

A

Sukčiu gaujos vatos draugai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS