Prieš pripažindama J. Bideną JAV prezidentu, Lenkija laukia visų procedūrų užbaigimo | Diena.lt

PRIEŠ PRIPAŽINDAMA J. BIDENĄ JAV PREZIDENTU, LENKIJA LAUKIA VISŲ PROCEDŪRŲ UŽBAIGIMO

Lenkija lauks politinių ir teisinių procedūrų užbaigimo Jungtinėse Valstijose ir tik tada išrinktuoju prezidentu pripažins Joe Bideną, pareiškė Lenkijos užsienio reikalų ministras Zbigniewas Rau.

J. Bideno pergalė lapkričio 3 d. vykusiuose prezidento rinkimuose pastatė Lenkijos valdžią į nepatogią padėtį, kuri palaikė itin gerus santykius su Donaldu Trumpu ir sulaukė jo pažado Lenkijoje dislokuoti JAV karius, rašo „Reuters“.

Po kelias savaites trukusių priekaištų D. Trumpas leido vyriausybei teikti pagalbą J. Bideno pereinamojo laikotarpio komandai, tačiau vis dar tvirtino ginčysiantis rinkimų rezultatus.

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda pasveikino J. Bideną su sėkminga rinkimų kampanija, tačiau Varšuva vis dar nėra oficialiai pripažinusi jo išrinktuoju JAV prezidentu.

Paklaustas, kada Lenkija tai padarys, Z. Rau pabrėžė, kad rinkikų kolegija, kuri oficialiai išrenka JAV prezidentą, nesusirinks anksčiau nei gruodžio 14 d., o teisiniai ginčai gali trukti iki pat inauguracijos sausio 20 d.

„Tai priklauso nuo politinių ir teisinių procedūrų pačiose Jungtinėse Valstijose“, – Lenkijos radijui sakė Z. Rau.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS