Prieš „Uber“ protestuojantys Europos taksi vairuotojai blokavo Briuselio oro uostą | Diena.lt

PRIEŠ „UBER“ PROTESTUOJANTYS EUROPOS TAKSI VAIRUOTOJAI BLOKAVO BRIUSELIO ORO UOSTĄ

  • 0

Iš įvairių Europos miestų susirinkę taksi vairuotojai blokavo Briuselio oro uostą ir formavo spūstis keliuose, protestuodami prieš augantį taksi programėlės „Uber“ populiarumą.

Maždaug 300 taksi automobilių vilkstinė, spausdama garso signalus ir darydama spūstį, įvažiavo į judriausią miesto Europos kvartalą, tikėdamasi susitikti su Belgijos ir ES pareigūnais.

Protestuotojams blokavus išvažiavimą iš greitkelio į oro uostą, į lėktuvą skubantys keleiviai buvo priversti užbaigti savo kelionę automobiliu anksčiau ir pėsčiomis, lydimi policijos, pasiekti maždaug už kilometro esantį kelionės tikslą, pranešė naujienų agentūra Belga.

„Mes atvykome iš Madrido, iš Barselonos, kad apgintumėme Europą nuo „Uber“, – sakė vienas taksi vairuotojas iš Ispanijos, šalia jo matėsi automobilių iš Prancūzijos, Britanijos.

„Šiandien protestuoja taksi vairuotojai, bet greitai tai darys kitų profesijų atstovai“, – sakė taksi vairuotojas iš Briuselio naujienų agentūrai AFP.

Visame pasaulyje „Uber“ atėjimui priešinasi tradiciniai taksi paslaugų teikėjai, kurie sako, kad ši programėlė sudaro sąlygas nesąžiningai konkurencijai, nes „Uber“ vairuotojai gali nesilaikyti griežtų taisyklių ir apribojimų, varžančių tradicinių taksi vairuotojus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS