Princas Harry'is su šeima pradeda vizitą Afrikoje | Diena.lt

PRINCAS HARRY'IS SU ŠEIMA PRADEDA VIZITĄ AFRIKOJE

Didžiosios Britanijos princas Harry'is, jo žmona Meghan Markle ir jųdviejų keturių mėnesių amžiaus sūnus Archie'is pirmadienį pradės 10 dienų trukmės vizitą pietinėje Afrikos žemyno dalyje.

Šeima pirmadienį turi atskristi į Keiptauno miestą Pietų Afrikos Respublikoje (PAR). Tai pirmasis oficialus jų kaip šeimos turas užsienyje.

„Afrika – pasaulio regionas, kuris per pastaruosius du dešimtmečius man buvo antraisiais namais“, – likus kelioms savaitėms iki kelionės, instagrame rašė princas Harry'is.

Lankydamasi Keiptaune šeima pirmas tris dienas praleis kartu, o paskui princas Harry'is vienas keliaus į Botsvaną, Angolą ir Malavį.

Keiptaune Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė susitiks su arkivyskupu Desmondu Tutu – gerai žinomu kovotoju prieš apartheidą, prezidentu Cyrilu Ramaphosa ir pirmojo juodaodžio šalies prezidento Nelsono Mandelos našle Grace Machel, taip pat lankysis Šeštojo rajono muziejuje.

Šeštasis rajonas kadaise buvo paskelbtas baltųjų rajonu, o ten stovėję namai nugriauti. Apie 60 tūkst. to rajono ne baltosios rasės gyventojų buvo prievarta iškeldinti.

D. Tutu ir jo žmona planuojamą susitikimą su Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos nariais apibūdino „retai pasitaikančia privilegija ir garbe“.

Angoloje viešėdamas princas Harry'is apsilankys išvalytame minų lauke, per kurį 1997 metais perėjo velionė jo motina princesė Diana. Tuo metu Meghan Markle toliau viešės PAR ir užsiims kitomis įvairiomis veiklomis, siekdama ugdyti sąmoningumą apie moterų teises.

Harry'is ir Meghan su sūnumi Archie'iu vėl visi susitiks kitą savaitę Johanesburge, o spalio 2 d. visi skris atgal į Didžiąją Britaniją.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

jooooo, bezdziones i tevyne traukia.

gikas

Niekam cia neidomu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS