Princas Williamas žada pagerbti karalienės atminimą remdamas savo tėvą Charlesą III | Diena.lt

PRINCAS WILLIAMAS ŽADA PAGERBTI KARALIENĖS ATMINIMĄ REMDAMAS SAVO TĖVĄ CHARLESĄ III

  • 1

Princas Williamas (Viljamas) šeštadienį pažadėjo pagerbti karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) atminimą „visokeriopai“ remdamas savo tėvą, karalių Charlesą III (Karolį III).

Pirmajame jautrių žodžių kupiname pranešime, kurį naujasis Velso princas paskelbė po savo močiutės mirties, 40 metų Williamas parašė, jog „prireiks laiko, kol suvoksiu gyvenimo be močiutės realybę“.

Charlesui įžengus į sostą, Williamas tapo sosto įpėdiniu ir karūnos jam neabejotinai teks laukti trumpiau negu jo 73 metų tėvui, kuris beveik visą gyvenimą laukė, kada soste pakeis savo motiną, ir karaliumi tapo tada, kai dauguma žmonių jau yra išėję į pensiją.

Dėl karalienės amžiaus ir prastos sveikatos Williamas pastaraisiais metais perėmė daugiau oficialių pareigų ir tai buvo aiškus jo būsimo vaidmens ženklas.

Karalienę, kuri mirė ketvirtadienį eidama 97-uosius, jis pavadino „išskirtine lydere“ ir gyrė jos „absoliutų“ atsidavimą Britanijai, Tautų Sandraugai ir 14 kitų šalių, kuriose ji taip pat buvo valstybės vadovė.

Mano močiutė yra sakiusi, kad gedulas – tai kaina, kurią mes mokame už meilę. Visas liūdesys, kurį jausime ateinančiomis savaitėmis, bus meilės, kurią jautėme mūsų išskirtinei karalienei, įrodymas.

„Ateinančiomis dienomis bus tiek daug pasakyta apie jos istorinio valdymo reikšmę, – pažymėjo princas. – Tačiau aš netekau močiutės. Ir nors gedžiu dėl jos mirties, taip pat jaučiuosi nepaprastai dėkingas.“

Williamas pažymėjo, jog visą savo gyvenimą sėmėsi karalienės išminties ir jautė jos palaikymą.

Anot jo, karalienė palaikė jo žmoną Catherine (Ketrin), o trys poros vaikai – George‘as (Džordžas), Charlotte (Šarlotė) and Louisas (Luisas) – su ja leido atostogas, prisiminimai apie kuriuos liks visam gyvenimui.

„Ji buvo šalia laimingiausiomis mano gyvenimo akimirkomis. Ir ji buvo šalia liūdniausiomis mano gyvenimo dienomis, – parašė Williamas. – Žinojau, kad ši diena ateis, bet prireiks laiko, kol suvoksiu gyvenimo be močiutės realybę. Dėkoju jai už gerumą, kurį ji rodė mano šeimai ir man. Ir savo kartos vardu dėkoju jai už parodytą tarnystės ir orumo viešajame gyvenime pavyzdį, kuris nors ir buvo iš kitos kartos, bet visada buvo svarbus mums visiems. Mano močiutė yra sakiusi, kad gedulas – tai kaina, kurią mes mokame už meilę. Visas liūdesys, kurį jausime ateinančiomis savaitėmis, bus meilės, kurią jautėme mūsų išskirtinei karalienei, įrodymas. Jos atminimą pagerbsiu visokeriopai remdamas savo tėvą, karalių.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

???

? neidomu???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS