Prisaikdinti nauji JAV administracijos sekretoriai | Diena.lt

PRISAIKDINTI NAUJI JAV ADMINISTRACIJOS SEKRETORIAI

  • 0

JAV energetikos sekretoriumi ketvirtadienį prisaikdintas buvęs Teksaso gubernatorius Rickas Perry (Rikas Peris), o buvęs neurochirurgas Benas Carsonas (Benas Karsonas) tapo naujuoju būsto ir urbanistinės plėtros sekretoriumi.

R. Perry kandidatūrą anksčiau ketvirtadienį patvirtino Senatas 62 balsais prieš 37. Jo priesaiką Baltuosiuose rūmuose priėmė šalies viceprezidentas Mike'as Pence'as (Maikas Pensas).

Nors anksčiau žadėjo panaikinti Energetikos departamentą, R. Perry vėliau ne kartą sakė būsiąs jo gynėju ir apsaugosiąs šalies branduolines atsargas. Jis taip pat sakė pasikliausiąs federalinių tarnybų mokslo ekspertais – taip pat ir tiriančiais klimato atšilimą.

Naujasis energetikos sekretorius sakė puoselėsiąs Amerikos energetiką visomis formomis: nuo naftos, dujų ir branduolinės energijos iki atsinaujinančių šaltinių, tokių kaip vėjas ir saulės energija.

Naujasis būsto ir urbanistinės plėtros sekretorius B. Carsonas, buvęs neurochirurgas ir siekęs šalies prezidento posto, irgi buvo patvirtintas Senato anksčiau ketvirtadienį 58 balsais prieš 41.

„Atvers galimybių duris“

Jis vadovaus departamentui, turinčiam 8 tūkst. 300 darbuotojų ir apie 47 mlrd. dolerių biudžetą.

JAV viceprezidentas M. Pence'as sakė tikįs, kad B. Carsonas „atvers galimybių duris“ kai kuriems labiausiai pažeidžiamiems šalies gyventojams.

Šio asmens pasirinkimas užimti būsto ir urbanistinės plėtros sekretoriaus postą buvo gana netikėtas, nes B. Carsonas niekada nevadovavo valstybinei įstaigai ir neturi patirties būsto ir plėtros srityse. Tačiau jis pelnė prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pasitikėjimą ir pagarbą per rinkimų kampaniją.

Respublikonams taip pat patinka jo gyvenimo istorija: užaugęs automobilių gamyklos darbininko šeimoje Detroito mieste jis pasiekė mediko karjeros aukštumų.

GALERIJA

  • Benas Carsonas
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS