Prokurorė: Dovydo žvaigždžių grafičiai Paryžiuje galėjo būti užsakyti iš užsienio | Diena.lt

PROKURORĖ: DOVYDO ŽVAIGŽDŽIŲ GRAFIČIAI PARYŽIUJE GALĖJO BŪTI UŽSAKYTI IŠ UŽSIENIO

  • 3

Dešimtys Dovydo žvaigždžių ant pastatų Paryžiuje ir jo priemiesčiuose galėjo būti nupieštos užsienyje gyvenančio žmogaus prašymu, antradienį pareiškė Paryžiaus prokurorė.

Tarptautinė bendruomenė pasmerkė šiuos antisemitinius veiksmus.

Prokurorė Laure Beccuau (Lor Bekiujo) pareiškė, kad suėmus du moldavus, kurie tyrėjams sakė, kad veikė trečiosios šalies nurodymu, bus ištirta, koks buvo masinio pastatų apipaišymo žvaigždėmis tikslas.

L. Beccuau sakė, kad spalio 31-osios rytą Paryžiuje ant sienų rasta apie 60 Dovydo žvaigždžių, panašių žvaigždžių pastebėta ir atokesniuose regionuose.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kad šiuos užrašus per vieną kelionę padarė moteris ir vyras, lydimi trečiojo asmens, kuris juos fotografavo. Šie du asmenys skubiai paliko Prancūzijos teritoriją.

Tačiau buvo rasta sąsajų su prieš keturias dienas nupieštais panašiais simboliais, todėl spalio 27 dieną Paryžiuje buvo sulaikyti du moldavai.

„Jie teigė, kad veikė pagal trečiosios šalies nurodymą už atlygį, o tai patvirtino jų telefoninis pokalbis rusų kalba“, – sakė ji.

Telefoniniai tyrimai parodė, kad du moldavai ir vėlesnių grafičių autoriai bendravo su tuo pačiu trečiuoju asmeniu.

„Taigi šiuo metu neatmetama galimybė, kad Dovydo žvaigždės buvo išpieštos užsienyje gyvenančio asmens prašymu“, – pridūrė L. Beccuau.

Po spalio 7-osios palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį, po kurio Izraelis pradėjo Gazos Ruožo bombardavimo kampaniją, Paryžiuje, kur gyvena didelės žydų ir musulmonų bendruomenės, padidėjo įtampa.

Grafičiai, kurie kai kuriems priminė Antrojo pasaulinio karo metais nacių įvykdytą Paryžiaus okupaciją ir žydų vežimą į koncentracijos stovyklas, buvo pasmerkti viso politinio spektro atstovų.

Prancūzų ministrė pirmininkė Elisabeth Borne (Elizabet Born) sakė, kad tokių grafičių piešimas prilygsta nusikaltimui ir teigė, kad kaltininkai neliks nenubausti.

Senato pirmininkas Gerard'as Larcher (Žeraras Laršė) ir Nacionalinės Asamblėjos pirmininkė Yael Braun-Pivet (Jael Braun-Pivė) paragino šį sekmadienį surengti masines eitynes prieš antisemitizmą.

Vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas (Žeraldas Darmanenas) sekmadienį pranešė, kad Prancūzijoje užfiksuota daugiau kaip tūkstantis antisemitinių aktų nuo spalio 7 dienos, kai palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ įvykdė mirtiną išpuolį prieš Izraelį,

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Ko tie žydai čia triedžia i kelnes ? Išsigando jau net savo žvaigždžių ? Tik Palestinos civiliokus žudyti labai drąsūs, o šiaip tai bailiai, kokių reta.

Akivaizdu, kad

Tai JAV teroristų darbas. Tik JAV banditams naudinga tautinė nesantaika Oaryžiuje.

Paskaitykit ką spausdinat....

Citatos iš str.: 1. "L.Beccuau sakė, kad spalio 31-osios rytą Paryžiuje ant sienų rasta apie 60 Dovydo žvaigždžių". 2. "Filmuotoje medžiagoje matyti, kad šiuos užrašus per vieną kelionę padarė moteris ir vyras, lydimi trečiojo asmens, kuris juos fotografavo. Šie du asmenys skubiai paliko Prancūzijos teritoriją." 3. "Tačiau buvo rasta sąsajų su prieš keturias dienas nupieštais panašiais simboliais, todėl spalio 27 dieną Paryžiuje buvo sulaikyti du moldavai.".. 31dieną rado išpiešta, o sulaikė 27d....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS