Gyventojai skundžiasi kebabinių dūmais: smarvė tvyro kiaurus metus | Diena.lt

GYVENTOJAI SKUNDŽIASI KEBABINIŲ DŪMAIS: SMARVĖ TVYRO KIAURUS METUS

  • 2

Nemažai Kiolno gyventojų visai nesidžiaugia dėl gausybės kebabų kepėjų, kurie įsikūrė šiame Vokietijos mieste. Problema – dūmai, kurie kiekvieną dieną virsta iš tokių maitinimo įstaigų kaminų, praneša LNK.

„Nuolat graužia gerklę ir šis nemalonus kvapas tikrai erzina. Anksčiau taip nebūdavo. Tų dūmų tiesiog jau per daug“, – kalbėjo Kiolno gyventoja Melanie Berlinger.

Vaidengese yra Kiolno kebabų centras. Be abejo, tikros kebabų kepsninės, kuriose naudojamos medžio anglys, skleidžia daug dūmų. Vietos gyventojai nuolat filmuoja, kaip iš kaminų virsta dūmų kamuoliai, o tai reiškia, kad jų kvartale dūmų smarvė tvyro kiaurus metus. Be to, tokiuose dūmuose yra ir vėžį keliančių medžiagų. Dėl to maždaug prieš metus kaminuose buvo liepta įrengti filtrus. Deja, padėtis nepagerėjo, todėl Kiolno gyventojai privertė savivaldybę pabandyti teisiniu būdu uždrausti kebabų kepsnines. Kepėjai, o tai daugiausiai išeiviai iš Turkijos, sako, kad tradicinis kebabas yra jų kultūrinio paveldo dalis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Aigelštaino piliečių asociacija jau septynerius metus bando tarpininkauti tarp gyventojų ir restoranų. Deja, visiškai nesėkmingai“, – sakė Aigelštaino piliečių asociacijos atstovas Atakanas Taneris.

Nuolat graužia gerklę ir šis nemalonus kvapas tikrai erzina. Anksčiau taip nebūdavo. Tų dūmų tiesiog jau per daug.

Kebabų restoranų savininkai nepanoro kalbėtis su vokiečių reporteriais, jie nesupranta, kaip miesto valdžia galėtų priimti tokį drakonišką sprendimą. Bet kebabų kepėjų padėtis akivaizdžiai prastėja. Dauguma Kiolno gyventojų nori švaraus oro ir greičiausiai sugebės padaryti taip, kad jis nebus teršiamas tiesiai jiems panosėje.

„Juk turi būti įmanoma kažkaip uždrausti šiems kaminams taip smarkiai rūkti“, – teigė M. Berlinger.

Kol tai neįvyko, Kiolno kebabų restoranai toliau kepa ir maitina savo lankytojus, o į dangų kylančius dūmus laisvai plaiksto vėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Senis

Reikia Kiolne pradėti virti savo paveldč, sifilynus.

welcome refugees

welcome refugees

SUSIJUSIOS NAUJIENOS