PSO: humanitarinė padėtis Gazos Ruože yra nežmoniška | Diena.lt

PSO: HUMANITARINĖ PADĖTIS GAZOS RUOŽE YRA NEŽMONIŠKA

Humanitarinė padėtis Gazos Ruože yra nežmoniška, trečiadienį pareiškė Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas ir pavadino šią palestiniečių teritoriją „mirties zona“.

„Sveikatos ir humanitarinė padėtis Gazos Ruože yra nežmoniška ir toliau blogėja“, – spaudos konferencijoje tvirtino Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas ir pridūrė, kad „Gazos Ruožas tapo mirties zona“.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Simonui

Teisingi pastebėjimai, tik nėra gerų ir blogų. Yra eiliniai žmonės ir yra suinteresuoti asmenys aukščiau piramidėje. Jie parduoda dalis, jiems reikia pinigų, įtakos, dominavimo. Susitikus paprastą žmogų iš bet kurio krašto paspaustum ranką, pasišnekučiuotum ir būtų kažkokia bendra kalba. Su sąlyga kad žmogus ne radikalas. Juk pasaulis turi tik įsivaizduojamas sienas, iš kosmoso pažiūrėjus viena didelė žemė. Tuo tarpu žmonės turintys įtakos įsivelia į konfliktus ir stumia kitus į pražūtį. Per visą žmonių istoriją taip visalaik buvo. Jei butų didelis interesas ar neįmanoma sugalvoti taikos plano žmonijai? Neperbraižyti sienų, nebendyti nukonkuruoti, nediegti įdeologijų? Jei žemėje tvarką užtikrintų ne politikai o mokslininkų asamblėja iš visų pasaulio šalių. pasiskirstytų resursus apyligiai, susitartų kas ką gamins, būtų bendra kariuomenė jei kas sulaužytų susitarimus.

Simonas

Pasaulis susirūpinęs. Katastrofiška padėtis. Taip tęstis negali.Tai nežmoniška.Vienas tą pasakė,kitas aną pasakė. Ir kas pasikeitė.Per gerai gyvenome ir buvome užmigdyti pasakomis apie nuostabų rytojų.Ir dabar, kaip matome,blogis organizuotesnis.Iš gerųjų sugeba gauti dalių dronams,raketomis gaminti,o mes nesugebame atsispirti tokiems sandoriams.

Anonimas

Antižmogiškumas pasaulyje. Kodėl Europa negali bent atverti humanitarinių vartų, apgyvendinti kaip ukrainos žmones. Jie ten kur kas baisesnėmis sąlygomis gyvena. Atsakymas aiškus, niekam nerūpi, ne tai pasaulio kastai priklauso. Taip jie musulmonai, bet ne radikalai, galima duoti teisę bent laikinai pagyventi, jei bus kur grįžti vėliau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS