PSO: medikų gretose mažėja COVID-19 atvejų | Diena.lt

PSO: MEDIKŲ GRETOSE MAŽĖJA COVID-19 ATVEJŲ

Sveikatos priežiūros darbuotojus koronavirusas nuo pat pandemijos pradžios veikė neproporcingai, tačiau antradienį Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pranešė, kad jų gretose infekcijos atvejų jau ima mažėti.

Nors koronaviruso krizė apskritai padarė itin daug žalos, daugelio valstybių ir regionų duomenys rodo, kad infekcijų lygis tarp medikų, lyginant su bendrąją populiacija, yra ženkliai didesnis.

Nors sveikatos darbuotojai daugumoje valstybių atspindi mažiau nei 3 proc. populiacijos, jie yra atsakingi už maždaug 14 proc. visų infekcijos atvejų, apie kuriuos informuoja PSO. Kai kuriose šalyse medikai atsakingi net už daugiau nei trečdalį visų atvejų.

Tačiau Jungtinių Tautų (JT) sveikatos agentūra teigia, kad 83 valstybių, daugiausiai Europos ir Amerikos, duomenų analizė parodė, jog „nuo epidemijos pradžios smarkiai sumažėjo infekcijų skaičius tarp (sveikatos darbuotojų).“

Medikų proporcija naujai užsikrečiančių žmonių skaičiuje „nuolatos mažėja“, virtualioje spaudos konferencijoje sakė PSO epidemiologė Anne Perrocheau, pridurdama, kad jų proporcija priartėjo jų skaičiui bendrosiose populiacijose.

Prie didelių infekcijos skaičių medikų gretose prisidėjo daugybė veiksnių, įskaitant asmeninės apsaugos priemonių stygių ir mokymų, kaip jas naudoti, trūkumą.

PSO infekcijų prevencijos ir kontrolės darbo grupės vadovė Benedetta Allegranzi reporteriams sakė, kad prie atvejų sumažėjimo greičiausiai prisidėjo padidėjęs prieinamumas prie asmeninės apsaugos priemonių.

Ji taip pat sakė, kad prie mažėjimo galimai prisidėjo ir geresnis infekcijos prevencijos priemonių supratimas ir jų laikymasis. Į jas įtraukiamos tokios priemonės, kaip „nuolatinis medicininės kaukės ar respiratoriaus dėvėjimas, dažna rankų higiena ir saugaus atstumo laikymasis.“

Naujasis koronavirusas visame pasaulyje jau pražudė beveik 1,1 mln. žmonių, o infekcija iš viso patvirtinta beveik 38 mln. asmenų. Įvairių pasaulio valstybių vyriausybės šiuo metu kovoja su infekcijų šuoliais, pandemijai įžengus į antrąją bangą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

siai PSO laikas atsistatydinti nes Trumpas nepripazista siu nigeriu o mums jie tik dar 1 kilpa ant kaklo?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS