PSO rekomenduoja Baltarusijai atšaukti renginius, informuoti visuomenę apie COVID-19 | Diena.lt

PSO REKOMENDUOJA BALTARUSIJAI ATŠAUKTI RENGINIUS, INFORMUOTI VISUOMENĘ APIE COVID-19

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO), remdamasi per misiją Baltarusijos surinktais duomenimis, antradienį paskelbė virtinę rekomendacijų Baltarusijos vyriausybei, kaip sustabdyti koronavirusinės infekcijos COVID-19 plitimą.

„Baltarusijoje registruojamų infekcijos COVID-19 atvejų skaičius greitai auga, iki balandžio 20 dienos iš viso buvo užregistruoti 6 264 atvejai. Kadangi COVID-19 protrūkis Baltarusijoje pasiekė fazę, kai [liga] plinta tarp tarp šalies gyventojų, šaliai būtina imtis priemonių socialinės distancijos didinimui visuomenėje“, – sakoma PSO pranešime, kuris skelbiamas organizacijos interneto svetainėje.

Pasak PSO, socialinės distancijos didinimo priemonės ir toliau yra masinių renginių atšaukimas, įskaitant sporto, religinius ir kultūrinius renginius, žmonių, turėjusių kontaktą su COVID-19 užsikrėtusiu asmeniu, karantinavimas. Organizacija taip pat rekomenduoja pereiti prie nuotolinio mokymo mokyklose, universitetuose ir kitose mokymo įstaigose.

PSO rekomenduoja Baltarusijos vyriausybei „tiksliai, skaidriai ir reguliariai“ informuoti visuomenę apie pavojų, taip pat informuoti, kaip reaguoti į esamą padėtį koronaviruso akivaizdoje, teikti rekomendacijas sveikatos klausimais.

Pasak organizacijos, Baltarusijos pareigūnai privalo įgyvendinti virtinę priemonių koronaviruso plitimui sulėtinti ir jo padariniams sušvelninti, toliau teikti socialinę paramą tiems, kuriems joms reikia.

PSO misija Baltarusijoje dirbo nuo balandžio 8 iki 11 dienos.

Balandžio 20 dienos duomenimis, šalyje nuo koronaviruso mirė 51 žmogus, iš viso testais patvirtinti 6 264 užsikrėtimo koronavirusu atvejai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS