PSO vadovas ragina olimpiečius tapti kovos su koronavirusu ambasadoriais | Diena.lt

PSO VADOVAS RAGINA OLIMPIEČIUS TAPTI KOVOS SU KORONAVIRUSU AMBASADORIAIS

Tokijo olimpinėse žaidynėse dalyvaujantys atletai, Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) teigimu, turėtų padėti tarptautinei bendruomenei kovoti su koronaviruso pandemija.

PSO generalinis direktorius Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas paragino atletus palaikyti Olimpiados idealus ir sveikatos apsaugos sektoriuje.

„Norime, kad jie būtų solidarumo ambasadoriais“, – Ženevoje sakė T. A. Ghebreyesusas.

Dėl vakcinų trūkumo daugelyje pasaulio šalių, PSO tikslas iki rugsėjo paskiepyti 10 pasaulio gyventojų vis dar atrodo nepasiekiamas, teigė T. A. Ghebreyesusas.

Jo teigimu, problemas kelia ne tik turtingų šalių nenoras padovanoti vakcinų dozių skurdesnėms valstybėms.

Daugelyje šalyje taip pat trūksta COVID-19 testų, apsauginių drabužių sveikatos priežiūros darbuotojams ir medicininio deguonies sunkiems ligoniams gydyti.

Tiesa, PSO gynėsi nuo kritikos, kurios organizacija susilaukė dėl to, kad T. A. Ghebreyesusas dalyvavo Tokijo olimpinių žaidynių atidaryme ir taip esą pasiuntė netinkamą žinią pandemijos kontekste.

Savo ruožtu PSO nepaprastųjų padėčių koordinatorius Mike‘as Ryanas tikino, kad pandemiją didina ne Olimpinės žaidynės, o nevienodas vakcinų paskirstymas, apie kurį Tokijuje kalbėjo ir PSO vadovas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS