R.T. Erdoganas niršta: nepakenčiama laukti, kol JAV išduos dvasininką | Diena.lt

R.T. ERDOGANAS NIRŠTA: NEPAKENČIAMA LAUKTI, KOL JAV IŠDUOS DVASININKĄ

  • 1

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) antradienį spaudė Jungtines Valstijas išduoti musulmonų dvasininką Fethullah Guleną (Fetchulą Giuleną), sakydamas, jog „nepakenčiama“ ilgai laukti, kol tas įtariamas perversmo organizatorius bus perduotas Ankarai.

Duodamas interviu Meksikos televizijai „Televisa“, R.T. Erdoganas skundėsi, kad JAV institucijos prašo pateikti dokumentų, kurie galėtų tapti pagrindu F. Guleno ekstradicijai. Šį dvasininką, šiuo metu gyvenantį Pensilvanijoje, Turkijos lyderis kaltina dėl praeitą mėnesį mėginto įvykdyti karinio perversmo.

„Reikia būti akliems ir kurtiems, kad nesuprastumėt, jog jis už viso to stovi“, – piktinosi R.T. Erdoganas.

„Jeigu prašome teroristo ekstradicijos, turėtumėte patenkinti šį prašymą, – sakė jis. – Jeigu pradedate prašinėti dokumentų ar dar ko nors, tai tampa didžiule kliūtimi mūsų kovai su terorizmu.“

„Šiuo metu susiduriame su sunkumu, kad negalime gauti teroristo, kurį prašome išduoti“, – pridūrė prezidentas.

F. Gulenas yra pasitraukęs iš Turkijos ir nuo 1999 metų gyvena Jungtinėse Valstijose. Jis neigia esantis kaip nors susijęs nesėkmingu su liepos 15-osios puču.

Turkijos pareigūnai išsiuntė JAV tarnyboms naują su F. Guleno ekstradicija susijusių dokumentų pluoštą, sakė teisingumo ministras Bekiras Bozdagas (Bekiras Bozdahas).

„Kalbant apie kovą su terorizmu, negalime gaišti laiko – šešis mėnesius arba metus. Tai tiesiog nepakenčiama“, – pabrėžė R.T. Erdoganas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

yra apsimeteliai fanatikai ir nato jiems dzin nes viskas buvo daroma del akiu o istikruju jie seni rusu bendrininkai ir pabegeliu klausimas ju darbas...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS