R. Kadyrovo hareme – nepilnametės sugulovės: pirmenybę teikia nekaltoms jaunoms merginoms | Diena.lt

R. KADYROVO HAREME – NEPILNAMETĖS SUGULOVĖS: PIRMENYBĘ TEIKIA NEKALTOMS JAUNOMS MERGINOMS

  • 28

Nepriklausomo rusų žiniasklaidos portalo „Proekt“ tyrimas atskleidė dar daug nežinomų faktų apie Čečėnijos lyderį Ramzaną Kadyrovą, tarp kurių – didžiulis diktatoriaus sugulovių skaičius. Paaiškėjo ir tai, kad kai kurios Čečėnijos vadovo moterys buvo jaunesnės nei 18 metų.

Būdamas santykiuose su moterimis, Čečėnijos vadovas įsakė muloms, islamo žinovams ir mokytojams, įforminti nikah – santuoką pagal islamo tradicijas. Tai apsaugo moteris nuo kaltinimų ištvirkavimu, nors tai joms nelabai padeda. Čečėnijoje yra merginų, kurios žinomos kaip buvusios R. Kadyrovo sugulovės, iš kurių sultonas atėmė nekaltybę, o vėliau jų nepaėmė į žmonas. Tačiau, kaip pažymi „Proekt“, tai yra pati nekalčiausia istorijos dalis.

Haremas

Žurnalistai pažymėjo, kad 2012 m. čečėnų dainininkė Tamila Sagaipova išleido dainą „My Nanak“, kurioje įvardintos kai kurios R. Kadyrovo sugulovės. Sklando gandai, kad pati T. Sagaipova buvo R. Kadyrovo hareme.

Dainos pavadinime minimas „nanak“ – šiek tiek pakeista R. Kadyrovo pravardė, kadangi vaikai į tėvą meiliai kreipiasi „nanat“ vardu.

Dainoje minimi šie Čečėnijos lyderio sugulovių vardai:

Medni Kadyrova – oficiali R. Kadyrovo žmona;

Fatima Khazuyeva – grožio konkurso Čečėnijoje finalininkė;

Zamira (pase – Indira) Dzhabrailova – grožio konkurso Čečėnijoje nugalėtoja;

Aminat Akhmatova – Čečėnijos liaudies menininkė.

Čečėnijos propaganda tikina, kad M. Kadyrova iki 42 metų R. Kadyrovui pagimdė keturiolika vaikų. Tačiau, anot „Proekt“, tai melas. Kai kurie R. Kadyrovo vaikai gimė sugulovėms, kurių santuokos jis negali oficialiai pripažinti.

Pavyzdžiui, 17-mečio R. Kadyrovo sūnaus Elio Kadyrovo motina yra F. Khazuyeva. Ji Čečėnijos lyderiui pagimdė dar tris vaikus – dukrą Ashur ir dvynukus, kurie gimė 2015 m.

Mamoms leidžiama matytis su vaikais, tačiau R. Kadyrovas asmeniškai draudžia juos apkabinti. Pažymima, kad R. Kadyrovo vaikai žino apie savo kilmę.

Medni Kadyrova. Vikipedijos nuotr.

Teikia pirmenybę jaunoms merginoms

2006 m. pavasarį vieninteliame grožio konkurse Čečėnijoje R. Kadyrovas išsirinko kelias suguloves. Žiūrovai į šį renginį nebuvo pakviesti esą dėl „moralės“, tačiau iš tikrųjų R. Kadyrovas surengė šou savo moterims.

F. Khazuyeva konkurse užėmė antrąją vietą. Tyrime teigiama, kad tada ji, būdama vos 14-os metų, jau laukėsi R. Kadyrovo sūnaus E. Kadyrovo, kuris gimė 2006 m. pabaigoje.

„R. Kadyrovas pirmenybę teikia nekaltoms jaunoms merginoms – moksleivėms arba pirmakursėms. Jis turi asistentą, kuris palaiko ryšius su daugybe jaunų čečėnų merginų – dešimtimis, o gal net šimtais“, – pasakojo informuotas šaltinis.

Kelių šaltinių teigimu, R. Kadyrovas „nejautė jokių ribų“. Kartais merginos būdavo pagrobiamos tiesiog gatvėje, pakeliui į mokyklą, o bet koks nepaklusnumas buvo baudžiamas.

„Proekt“ atskleidė ir tragišką Žanetos Mukuyevos istoriją. Teigiama, kad moteris buvo to paties amžiaus kaip R. Kadyrovas. Diktatorius ją pažinojo nuo jaunystės ir tariamai buvo ją įsimylėjęs. Visgi Ž. Mukuyeva ištekėjo už kito čečėno, tačiau 2000-ųjų pradžioje jiedu išsiskyrė. Tada R. Kadyrovas ir pradėjo susitikinėti su moterimi.

2003 m. rugsėjo 26 d. nežinomi užpuolikai nušovė Ž. Mukuyevą. Du šaltiniai teigė, kad žudynes suorganizavo pats R. Kadyrovas.

„Gerai prisimenu, kaip Ramzanas džiaugėsi, kai išgirdo žinią apie Žanetos mirtį“, – sakė šaltinis.

Kito šaltinio teigimu, nužudymo metu Ž. Mukuyeva buvo nėščia.

Paklusnias apipila pinigais

Khutmat Dadayeva – dar viena R. Kadyrovo sugulovė, oficialiai vadinama jo „padėjėja“. R. Kadyrovas viešai pasveikino ją su gimtadieniu, linkėdamas „laimės asmeniniame gyvenime“, tačiau 2017-aisiais jų santykiai žlugo ir K. Dadayeva prarado aukštas pareigas.

Dainininkė T. Sagaipova, parašiusi dainą apie Čečėnijos lyderio haremą, pažinodama R. Kadyrovą, susirado mylimąjį. Tai diktatorių supykdė. Tad T. Sagaipova buvo pašalinta iš muzikos pasaulio, dabar ji gyvena užsienyje.

T. Sagaipova. Feisbuko nuotr.

Nors čečėnų lyderis itin žiauriai elgiasi su nepaklusniomis sugulovėmis, jis „paklusnias žmonas apipila pinigais“.

„Kažkada jie visi buvo apsigyvenę viename iš naujų daugiabučių Grozno centre, tada daugelis iš jų gavo prabrangius namus labiausiai saugomoje Čečėnijos sostinės teritorijoje, tiesiai už R. Kadyrovo rezidencijos“, – atskleidžiama tyrime.

Kas pagimdė Adamą?

Tyrime atskleidžiama, kad skandalingąjį Čečėnijos lyderio sūnų Adamą Kadyrovą pagimdė grožio konkurso nugalėtoja Zamira (Indira) Dzhabrailova.

Konkurse ji dalyvavo būdama 14-os, o po pusantrų metų pagimdė A. Kadyrovą. Nuo pirmųjų savo gyvenimo dienų Adamas buvo pristatomas kaip oficialios Čečėnijos vadovo žmonos sūnus.

2022-aisias keistomis aplinkybėmis mirė du A. Kadyrovui artimi žmonės. Pirmasis – Abdulkerimas Edilovas, profesionalus MMA kovotojas, R. Kadyrovo sūnų treneris. A. Edilovas tapo Čečėnijos ministro pirmininko pavaduotoju, tačiau tada jis staiga dingo ir mirė, būdamas 31-erių.

Antrasis – apsauginis Muratas Agmerzoyevas. Jis dirbo instruktoriumi Specialiųjų pajėgų universitete, kuris dabar vadinamas Vladimiro Putino vardu.

Įtariama, kad R. Kadyrovas abu vyrus už kažką nubaudė. Kai kurie šaltiniai teigė, kad A. Edilovas ir M. Agmerzoyevas tariamai nepastebėjo A. Kadyrovo aistros narkotikams, dėl kurios įvyko rimta automobilio avarija, per kurią žuvo žmonės. O kiti manė, kad sargybiniai ir R. Kadyrovo sūnus tariamai buvo homoseksualūs.

GALERIJA

  • M. Kadyrova.
  • T. Sagaipova.
Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Zurnaluga

Gulejo salia ir pimpy padejo kaisoti kad trauke tokias nesamonias....geda...

Aslajobas jis

Kiek pamenu, kadyrovas megsta dulkinti ozkas. Gaila, kad tiktoko tais laikais nebuvo, galetu filmuoti dulkindamas ozku armija.

> Ona, Tu Kvaiša

100
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS