R. Radevas nedalyvaus NATO viršūnių susitikime, nes nepritaria šalies pozicijai dėl Ukrainos | Diena.lt

R. RADEVAS NEDALYVAUS NATO VIRŠŪNIŲ SUSITIKIME, NES NEPRITARIA ŠALIES POZICIJAI DĖL UKRAINOS

Rusijos rėmėju laikomas Bulgarijos prezidentas Rumenas Radevas neplanuoja dalyvauti NATO viršūnių susitikime liepos mėnesį Vašingtone, ketvirtadienį pranešė jo biuras, nurodęs, jog tokį sprendimą lėmė vyriausybės politika Ukrainos atžvilgiu.

R. Radevas atsisako vadovauti Bulgarijos delegacijai NATO viršūnių susitikime, nes nepritaria Bulgarijos vyriausybės pozicijai, pranešė prezidentūros spaudos tarnyba. Tai susiję su įsipareigojimais, kuriuos Bulgarija prisiima karo Ukrainoje atžvilgiu, nurodė biuras. Nepaisant to, R. Radevas nuo pat pirmos karo dienos griežtai pasmerkė Rusijos agresiją, sakoma pranešime.

R. Radevas taip nusprendė, kai trečiadienį Bulgarijos vyriausybė patvirtino, kokios pozicijos šalis laikysis per NATO viršūnių susitikimą, vyksiantį liepos 9–11 d., apie tai kalbama nepaskelbtame konfidencialiame dokumente.

Buvęs generolas ir naikintuvo pilotas R. Radevas, kadaise vadovavęs šalies oro pajėgoms, nemano, kad įmanomas karinis Rusijos agresijos karo prieš Ukrainą sprendinys ir ne kartą kritikavo Bulgarijos vyriausybės karinę paramą Kyjivui. Maskva 2022 m. vasarį pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą ir okupuoja maždaug penktadalį kaimynės teritorijos, įskaitant 2014 m. Rusijos neteisėtai aneksuotą Krymą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

ateis

Yrumpas ir baigsis cirkai .....

Šaunuolis

Turi savo nuomonę, ukrų benderovcų fašistam į jievrosojūza kaip iki mėnulio ,juokas ima iš to neūžaugos ir narkomano žydų klouno zielios, kalėdoja kaip koks durnelis apsivilkęs maikę ir su sportbačiai,ir pagaliau tas neūžauga zielia niekas tiesiog nulis po to kai gegužės 22 diena baigėsi šito komiko kadencija

To dvokiantys kremliaus autai

Kloune ne visi Lietuvoje myli tavo korumpuotus ukru banditus ir ju fiureri Zele.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS