R. Sikorskis: Lenkija remia dviejų valstybių sprendimą Izraeliui ir palestiniečiams | Diena.lt

R. SIKORSKIS: LENKIJA REMIA DVIEJŲ VALSTYBIŲ SPRENDIMĄ IZRAELIUI IR PALESTINIEČIAMS

  • 0

Lenkų užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis (Radoslavas Sikorskis) trečiadienį po Veimare įvykusio susitikimo su kolegomis iš Prancūzijos ir Vokietijos sakė, kad Lenkija remia dviejų valstybių sprendimą Izraeliui ir palestiniečiams.

Anksčiau trečiadienį Airija, Norvegija ir Ispanija paskelbė, kad pripažins Palestinos valstybę.

„Lenkija jau keli dešimtmečiai pripažįsta Palestinos valstybingumą“, – po susitikimo Veimaro trikampio formatu spaudos konferencijoje sakė R. Sikorskis.

Jis pridūrė, kad Lenkija ir dar 143 šalys Jungtinėse Tautose balsavo už Palestinos narystę šioje organizacijoje.

„Tai nebuvo balsavimas prieš ką nors, ypač prieš Izraelį“, – sakė R. Sikorskis ir pabrėžė, kad taip balsuota „už dviejų valstybių sprendimą“.

„Mes remsime Europos Sąjungos vyriausiojo įgaliotinio (ES užsienio politikos vadovo Josepo Borellio (Žozepo Borelio)) ir kitų šalių, manančių, kad reikia ilgalaikio ir stabilaus sprendimo, pastangas“, – pridūrė lenkų ministras.

R. Sikorskis taip pat pakomentavo Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) spendimą siekti arešto orderių Izraelio ministrui pirmininkui Benjaminui Netanyahu (Benjaminui Netanjahui), šalies gynybos ministrui Yoavui Galantui (Joavui Galantui) ir trims palestiniečių islamistų organizacijos „Hamas“ lyderiams dėl veiksmų per daugiau kaip septynis mėnesius trunkantį karą Gazos Ruože.

„Kalbant apie Tarptautinio baudžiamojo teismo veiksmus, mes juos remiame“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS