R. Sikorskis: Lenkija ribos Rusijos diplomatų judėjimą šalies teritorijoje | Diena.lt

R. SIKORSKIS: LENKIJA RIBOS RUSIJOS DIPLOMATŲ JUDĖJIMĄ ŠALIES TERITORIJOJE

Lenkija apribos Rusijos diplomatų judėjimą šalyje, pirmadienį pareiškė užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis (Radoslavas Sikorskis).

Lenkų diplomatijos vadovas nurodė, kad tai – atsakas į veiksmus, kuriuos jis pavadino Maskvos hibridiniu karu.

„Ką tik paskelbiau Lenkijos sprendimą, susijusį su Rusijos dalyvavimu hibridiniame kare prieš Europos Sąjungą, įskaitant Lenkiją: Rusijos diplomatų judėjimo mūsų šalyje apribojimą“, – sakė R. Sikorskis žurnalistams Briuselyje po susitikimo su ES kolegomis.

Jis pridūrė, kad „Rusijos ambasada netrukus gaus atitinkamą notą“.

Tai bus apribojimai tiek pačios ambasados, tiek Rusijos konsulinio personalo Lenkijoje atžvilgiu, informavo R. Sikorskis.

Pasak ministro, Rusijos diplomatai galės keliauti tik Mazovijoje – regione, apimančiame ir sostinę Varšuvą. Tuo metu Rusijos konsulinių įstaigų darbuotojai galės keliauti tik regionuose, prie kurių jie yra priskirti.

Apribojimai nepalies Rusijos ambasadoriaus Lenkijoje Sergejaus Andrejevo, pridūrė Lenkijos užsienio reikalų ministras.

Jis pažymėjo, kad Lenkija nėra pirmoji šalis, ėmusis tokių priemonių, ir išreiškė viltį, kad jos pavyzdžiu paseks ir kitos valstybės.

Diplomatijos vadovas pridūrė besitikintis, kad Rusija šiuos ribojimus supras kaip „labai rimtą perspėjimą“.

Rusijos užsienio reikalų ministerija kol kas nekomentavo Lenkijos sprendimo.

Tuo metu S. Andrejevas pareiškė, kad Rusijos ambasada „dar nebuvo apie tai oficialiai informuota“ ir kad „jokių paaiškinimų šiuo klausimu nebuvo pateikta“.

Neseniai Lenkija sulaikė kelis asmenis, įtariamus sabotažo išpuolių planavimu Rusijos saugumo tarnybų vardu, o prieš dvejus metus Varšuva paskelbė apie dešimčių rusų diplomatų išsiuntimą dėl šnipinėjimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS