R. T. Erdoganas: dėl Irano atakos prieš Izraelį kaltas B. Netanyahu | Diena.lt

R. T. ERDOGANAS: DĖL IRANO ATAKOS PRIEŠ IZRAELĮ KALTAS B. NETANYAHU

  • 2

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) antradienį pareiškė, kad Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) yra pagrindinis kaltininkas dėl Irano išpuolio prieš Izraelį.

„Už įtampą, kuri balandžio 13-osios vakare apėmė mūsų širdis, labiausiai atsakingas Netanyahu ir jo kruvina administracija“, – per televiziją sakė nuolat Izraelį ir jo vadovybę kritikuojantis Turkijos vadovas.

Vėlai šeštadienį ir sekmadienio naktį Iranas paleido daugiau kaip 300 dronų ir raketų į Izraelį. Tai buvo pirma tiesioginė Irano ataka Izraelio teritorijoje ir ja buvo keršijama už smūgį iraniečių ambasados Damaske konsuliniam skyriui, per kurį žuvo septyni Revoliucijos gvardijos nariai, įskaitant du užsienyje veikiančių Gvardijos pajėgų „al Quds“ generolus.

Izraelio kariuomenė sakė, kad 99 proc. Irano paleistų raketų ir dronų buvo perimti padedant Jungtinėms Valstijoms ir kitoms sąjungininkėms, todėl ataka padarė tik nedidelę žalą.

Galimybė, kad Izraelis po Irano atakos gali imtis atsakomųjų veiksmų, pakurstė nuogąstavimus dėl visapusiško regioninio karo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

VILNIUS

Erdoganas terorizmo remėjas mes turim tau žinute Ruskij vojenij korabl idi nahui

100%

100%

SUSIJUSIOS NAUJIENOS