R. T. Erdoganas: jei Libijos vyriausybė žlugs, Europa susidurs su terorizmo grėsme | Diena.lt

R. T. ERDOGANAS: JEI LIBIJOS VYRIAUSYBĖ ŽLUGS, EUROPA SUSIDURS SU TERORIZMO GRĖSME

  • 3

Teroristai ras derlingą dirvą Europoje, jei Jungtinių Tautų (JT) pripažįstama Tripolio vyriausybė bus nuversta, pareiškė Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.

Berlyne vyksiančios Libijos taikos konferencijos išvakarėse paskelbtame straipsnyje R. T. Erdoganas teigia, kad ES nesugebėjimas tinkamai paremti Nacionalinės santarvės vyriausybės (GNA) būtų „jos pačios esminių vertybių, įskaitant demokratiją ir žmogaus teises, išdavystė“.

„Europa susidurs su naujomis problemomis ir grėsmėmis, jei teisėta Libijos valdžia bus nuversta“, – šeštadienį „Politico“ publikuotame straipsnyje rašo R. T. Erdoganas.

„Teroristinės organizacijos, kaip ISIS („Islamo valstybė“) ir „Al-Qaeda“, kurios patyrė karinį pralaimėjimą Sirijoje ir Irake, ras derlingas dirvas ir galės vėl atsistoti ant kojų“, – įspėja Turkijos lyderis.

GNA, kuriai vadovauja premjeras Fayezas al-Sarrajas nuo pernai balandžio yra puolama vadinamosios Libijos nacionalinės armijos vado, generolo Khalifos Haftaro pajėgų šalies rytuose. Per kovas jau žuvo daugiau nei 280 civilių ir 2 000 kovotojų.

Turkija ir Rusija parengė Libijos paliaubų susitarimą, tačiau šios savaitės pradžioje vykusios derybos Maskvoje žlugo, kai iš jų be jokio susitarimo pasitraukė Kh. Haftaras.

Įsiutęs R. T. Erdoganas apkaltino Kh. Haftarą pabėgus iš Maskvos ir pareiškė, kad „pamokys jį“, jei Kh. Haftaras atnaujins puolimą.

R. T. Erdoganas remia F. al-Sarrają, o Turkijos parlamentas anksčiau sausį patvirtino turkų karių dislokavimą LIbijoje. Tai padaryta po lapkritį pasirašytos Tripolio ir Ankaros saugumo ir jūrų teisių sutarties.

„Palikti Libiją karo vado valiai būtų istorinė klaida“, – sakė jis, turėdamas omenyje Kh. Haftarą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ALGIS

VISKAS PRASIDĖJO PO PULKININKO KADAFIO NUŽUDYMO , O KAS TAI ORGANIZAVO IRGI ŽINOM .

europa

senai turejo uzdaryti sienas ir visus 'pabegelius' -dzihadistus siust atgal ,atplaukiancius ar turku vezamus sausumos keliu. Trumpas su putinu gerai numate europos zuti,vienas uz dolco galybes zlugima per eura,o kitas uz sankcijas.

ir

vel sis turku /padisahas/ gasdina europa budamas nato tai gal tuos teroristus perkelia i jav pas trumpa tai jis gales juos panaudot malsinant savo piliecius negrus ir indenus kuriu jis nemyli kaip rasistas......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS