R. T. Erdoganas oficialiai paskelbė sieksiantis dar vienos kadencijos prezidento poste | Diena.lt

R. T. ERDOGANAS OFICIALIAI PASKELBĖ SIEKSIANTIS DAR VIENOS KADENCIJOS PREZIDENTO POSTE

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas oficialiai paskelbė sieksiantis dar vienos kadencijos kitais metais vyksiančiuose rinkimuose. „Leiskite man tai pasakyti. R. Tayyipas Erdoganas yra Liaudies aljanso kandidatas“, – pareiškė jis ketvirtadienį mitinge Izmire, turėdamas omenyje aljansą tarp jo Teisingumo ir plėtros partijos (AKP) ir dešiniosios Nacionalistinio judėjimo partijos (MHP).

R. T. Erdoganas paneigė gandus, kad jis siekia pirmalaikių rinkimų. Prezidento rinkimai, kaip ir numatyta, vyks 2023 metų birželio 24-ąją, sakė jis.

Kas bus R. T. Erdogano varžovai, kol kas nežinoma. Opozicinė Liaudies respublikonų partija (CHP) dar nėra nominavusi savo kandidato.

Turkiją šiuo metu yra ištikusi didelė ekonominė krizė. Infliacija siekia 73,5 proc. ir yra didžiausia nuo 1998 metų. Be to, smarkiai nuvertėjo nacionalinė valiuta lira.

Kritikai dėl problemų kaltina neįprastą R. T. Erdogano ekonominę politiką. Turkijos centrinis bankas, nepaisant šuoliuojančios infliacijos šalyje, neseniai vėl paliko nepakitusią pagrindinę palūkanų normą. R. T. Erdoganas yra aukštų palūkanų, kurios laikomos veiksminga kovos su infliacija priemone, priešininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Antanas

Vienintelis lyderis kuris turi savo nuomone ir nors salis yra NATO nare, jis ne sokineja pagal JAV-NATO dudele. Jis ziuri kad savo salies piliciam butu gerai... O ne ivedinet sankcijas RUS,kad poto jo salies pilieciai moketu kosminius pinigus uz dujas ir benzina. Pagarba tokiems lyderiams

Anonimas

Sankcijas Turkijai !!!

be šansų

kad turkai išrinks citrinų pardavėją prezidentu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS